Povežite se s nama

Međimurje

Krov škole u obnovu, a stiže i nova rasvjeta

Objavljeno:

- dana

OŠ SELNICA

Osnovna škola Selnica pridružila se popisu međimurskih škola koje će biti energetski obnovljene.

Samo dva mjeseca nakon što je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu OŠ Selnica, odnosno četiri mjeseca prije roka, projekt je zaključen.

Mali, ali srce veliko

Nakon što je uspješno realiziran projekt u Tehničkoj školi Čakovec, završena je projektna dokumentacija kao preduvjet za prijavu na natječaj za Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, a sad i za selničku školu, na veselje 276-ero učenika i 50-ero djelatnika. 

Uštede: škola će nakon obnove godišnje imati 46.000 kuna više

– Mi smo jedna mala škola velikog srca, ali ujedno naša je škola stara i dotrajala te joj je potrebna neophodna energetska obnova, jer neki dijelovi škole nisu zamijenjeni od njene izgradnje. Posebno kada je u pitanju kotlovnica, koju, nadamo se, skoro nećemo ni trebati – rekla je Anica Rašperger, ravnateljica OŠ Selnica, koja je ponosna i sretna što će u okviru proslave 50. obljetnice škole dobiti ukupnu uštedu na energentima od čak oko 56 %.

OŠ Selnica trebala bi biti u potpunosti obnovljena do 2018. godine, a energetskom obnovom postići će se ukupna ušteda energije od oko 46.000 kuna godišnje.
– Predvidjeli smo radove na toplinskoj izolaciji vanjskog pročelja i krova, djelomičnoj zamjeni stolarije, zamjenu kondenzacijskih kotlova, ugradnju novih i obnovljivog izvora energije, sunčanih kolektora za potrošnu toplu vodu, a ujedno i zamjenu postojeće rasvjete. Zahvaljujući radovima bit će smanjena emisija ugljikovog dioksida i unapređen boravak i kvaliteta života u školi – istaknuo je Natko Bilić, direktor tvrtke Planetaris.

Ovaj projekt dio je strategije sustavnoga gospodarenja energijom u svim javnim objektima u vlasništvu Međimurske županije ili onima kojima je osnivač. Natječaj za prijavu svih projekata otvoren je do 20. veljače iduće godine.
– Međimurske škole i zgrade su u dobrom stanju, no neophodno je stalno ulaganje i obnavljanje. Povrat uloženih sredstava Međimurska županija može očekivati već za četiri ili pet godina. Važno je povlačiti sredstva iz EU fondova, čime postavljamo jedan dobar i zavidan standard u segmentu obrazovanja, misleći na budućnost – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje