Povežite se s nama

Život i društvo

KUD “Anka Ošpuh” za svoj 40. rođendan poklanja velik, cjelovečernji i koncert u subotu

Objavljeno:

- dana

Rođendan

Ludbreški KUD „Anka Ošpuh“  ovaj mjesec slavi 40. rođendan.

Centralna će se proslava održati u subotu, 8. srpnja uz cjelovečernji koncert društva, uz sudjelovanje svih sekcija i folklornih veterana. 

S rođendanskom su proslavom započeli već 1. srpnja kad je u Gradskoj vijećnici održana svečana sjednica na kojoj su podijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture zaslužnim članovima.  Otvorena je i foto izložba „Naših prvih 40 godina“.   

Centralna će se proslava održati u subotu, 8. srpnja uz cjelovečernji koncert društva, uz sudjelovanje svih sekcija i folklornih veterana.  

Nakon koncerta je za sve bivše i aktualne članove organiziran svojevrsni maturalac, kako bi se svi zajedno prisjetili starih vremena.

Društvo su 1976. osnovale 22 žene , a za predsjednicu je izabrana Biserka Pokos. Društvo je već iduće godine oformilo i tamburaški sastav  te se iz tadašnjeg poduzeća “Razvitak” pridružuje dramsko-recitatorska i ritmička sekcija.  

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati