Povežite se s nama

Međimurje

KUD Mihovljan predstavio malo Međimurje i Hrvatsku u Barceloni

Objavljeno:

- dana

Članice i članovi KUD-a Mihovljan su od 8. do 10. veljače, obučeni u tradicionalne međimurske narodne nošnje, dijeljenjem promotivnog materijala, prezentacijom domaćih proizvoda te izvođenjem međimurskih pjesama i plesova promovirali Međimurje i Hrvatsku u prelijepoj Barceloni.

Sa sobom na put ponijeli su brojne domaće proizvode, od kojih su svakako najveću pažnju plijenila prekrasna licitarska srca. Natpisi „Čakovec“, “Međimurje“ i „Croatia“ ispisani na licitarskim srcima zasigurno su pobudili zainteresiranost njihovih novih vlasnika za traženjem imena mjesta ispisanih na njima te možda barem nekoga od njih potaknuli da posjeti prelijepi kraj između Mure i Drave.

KUD-ovce su posjetili međimurski župan Matija Posavec i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula

Dok je središtem Barcelone odjekivala međimurska pjesma te su se plesali međimurski plesovi, članice KUD-a Mihovljan privlačile su pažnju prolaznika vezivanjem kravata oslikanih hrvatskom šahovnicom.

Jedna je kravata bila posebno uočljiva, ona oko vrata međimurskog župana Matije Posavca, koji je s voditeljem ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom posjetio kudovce te dao punu podršku njihovu radu i tome obliku promocije maloga Međimurja i Hrvatske.

dav

rrem_vivid

dav_vivid

 

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje