Članice i članovi KUD-a Mihovljan su od 8. do 10. veljače, obučeni u tradicionalne međimurske narodne nošnje, dijeljenjem promotivnog materijala, prezentacijom domaćih proizvoda te izvođenjem međimurskih pjesama i plesova promovirali Međimurje i Hrvatsku u prelijepoj Barceloni.

Sa sobom na put ponijeli su brojne domaće proizvode, od kojih su svakako najveću pažnju plijenila prekrasna licitarska srca. Natpisi „Čakovec“, “Međimurje“ i „Croatia“ ispisani na licitarskim srcima zasigurno su pobudili zainteresiranost njihovih novih vlasnika za traženjem imena mjesta ispisanih na njima te možda barem nekoga od njih potaknuli da posjeti prelijepi kraj između Mure i Drave.

KUD-ovce su posjetili međimurski župan Matija Posavec i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula

Dok je središtem Barcelone odjekivala međimurska pjesma te su se plesali međimurski plesovi, članice KUD-a Mihovljan privlačile su pažnju prolaznika vezivanjem kravata oslikanih hrvatskom šahovnicom.

Jedna je kravata bila posebno uočljiva, ona oko vrata međimurskog župana Matije Posavca, koji je s voditeljem ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom posjetio kudovce te dao punu podršku njihovu radu i tome obliku promocije maloga Međimurja i Hrvatske.

dav
rrem_vivid
dav_vivid

 

Komentari

Komentara