POU

Povodom Dana žena, u Malome Mihaljevcu održat će se 9. izložba karikatura na kojoj će biti predstavljeni radovi Nataše Rašović Bodiš.

Nataša Rašović Bodiš završila je školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Potom crta prve stripove koje objavljuje u Patku. Radila je u Zagreb filmu kao kolorist na „Malim letećim medvjedićima“. U Nizozemskoj je radila kao lutkarica. Iz svijeta stripa je zakoračila u svijet karikature.

Supernova

Uz situacijske crta i portretne karikature te od 2000. ima svoju stalnu rubriku u Kviskoteci – Natoteku. Fokusira se na prava žena i manjina. Trenutno radi na više projekata na povezivanja karikaturistica, koja je započela 2016. skupnom izložbom „Žene crtaju žene u muzici“, u Muzeju Grada Zenice, te priprema skupnu izložbu karikaturistica u Zagrebu.

Prošla je i natječaj Vox feminae u sklopu kojega sudjeluje u ilustracijama za „Strašne žene“. Radi i na prikupljanju građe za knjigu o karikaturisticama u Hrvatskoj, koja bi sadržavala pregled radova tijekom povijesti do današnjih dana.

Organizator izložbe, koja će se otvoriti u subotu, 9. ožujka u 18 sati, je Udruga žena Mali Mihaljevec.

Komentari

Komentara