Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglavi odobrena sredstva od 95.000 eura za još dva projekta

Objavljeno:

- dana

Zahvaljujući kvalitetnim prijavama, Grad Lepoglava još je jednom bio uspješan na natječajima te su mu ovoga puta odobrena sredstva za još dva projekta.

Naime, Grad se prijavio na dva natječaja koje je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pa je tako odlukom ministra Šime Erlića, Lepoglavi iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice odobren iznos za sufinanciranje od 30.000 eura za projekt modernizacije nerazvrstane ceste, odvojka Ulice Adama i Katarine Patačić u Lepoglavi.

Lepoglavi je ujedno iz Programa podrške brdsko-planinskog područja odobreno i sufinanciranje druge faze radova na izgradnji Vatrogasnog doma u Kamenici u iznosu od 65.000 eura.

Dodajmo da je uz Grad Lepoglavu, u pripremi ova dva projekta sudjelovao i lepoglavski TKIC, a zadovoljstvo odobrenim sredstvima istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

-Lepoglavi su odobrena još dva projekta ukupne vrijednosti 95.000 eura, koja smo dobili iz Ministarstva regionalnog razvoja. To je samo dokaz da u Gradu, kao i TKIC-u koji je sudjelovao na pripremi projekata, imamo kvalitetne i stručne ljude koji znaju što rade – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Život i društvo

Iva Olivari i Tomislav Pacak dolaze u Sveti Petar, govorit će o uspjehu nogometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iva Olivari, team menadžerica Hrvatske nogometne reprezentacije, i Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, povodom proslave Dana Općine Mali Bukovec dolaze u Društveni dom Sveti Petar.

Dvojac je to koji godinama prati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na svim njezinim velikim podvizima i osigurava da sve ono izvan terena, nama navijačima često nevidljivo, teče besprijekorno. Nakon osvajanja tri velike medalje u samo nekoliko godina – srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. te srebrne medalje u Ligi nacija 2023. godine – pod vodstvom Zlatka Dalića Hrvatska je prošli tjedan osvojila i ACUD CUP.

Dok smo mi navijači stvarali atmosferu na tribinama, slavili pred TV prijemnicima kod prijatelja ili kod kuće, Iva Olivari i Tomislav Pacak bili su dio zbivanja u samom njegovom centru. Oni znaju što znači da je HNS #obitelj, koliko se naporan rad na kraju isplati i kako svatko u timu ima svoje mjesto. Sada nam nude jedinstvenu priliku da sve to i još više saznamo i mi. Predavanje pod nazivom “Tajne uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije” održat će u petak,26.4.2024. u 18 sati u Društvenom domu Sveti Petar.

-Pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec da dođu čuti priču o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji izbliza i da Ivi Olivari i Tomislavu Pacaku pokažu koliko nam Reprezentacija znači! – stoji u pozivu Općine Mali Bukovec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje