Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Djeca u IV. OŠ pokazala svoje vještine u pisanju, recitaciji i novinarskim radovima

Objavljeno:

- dana

ODRŽAN LIDRANO 2017.

Završen je Gradski susret LiDraNo 2017.

Na smotru održanu danas u IV. osnovnoj školi u Varaždinu, ukupno je pristiglo 23 literarnih i 10 novinarskih radova te je izvedeno 13 pojedinačnih i 6 skupnih scenskih nastupa.

Sve okupljene ravnatelje varaždinskih osnovnih škola, učenike i njihove mentore pozdravila je ravnateljica IV. OŠ Jasmina Dvorski.

– Zahvaljujem se svima koji su nam omogućili da zajedno slavimo dječje stvaralaštvo i da hrabro kročimo hodnicima znanja – izjavila je Jasmina Dvorski, ravnateljica IV. OŠ Varaždin.

Recitacije su ocjenjivale učiteljice Spomenka Struški iz OŠ Martijanec, Ljudmila Kladić iz OŠ Ludbreg i Elena Kovačić iz OŠ Sveti Đurđ.

Na ovogodišnjem LiDraNo-u sudjelovali su učenici iz sedam varaždinskih osnovnih škola koji su svojim recitacijama i scenskim nastupima obogatili ovaj događaj.
 

 

 

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!