Povežite se s nama

U fokusu

Liga za Varaždin – iznenađenje izbora?!

Objavljeno:

- dana

ANKETA

Da se danas održavaju lokalni izbori, čak 68 posto od tisuću ispitanika u najnovijoj anketi ugledne agencije Promocija plus glasalo bi za promjene u Gradskom vijeću Varaždina.

Za mnoge vrlo iznenađujuće, najveći dobitnik u mjerenju stranačkih preferencija je Liga za Varaždin, koja okuplja poznate nepolitičke osobe iz varaždinskoga javnog života. Liga za Varaždin je nezavisna lista, nastala kao inicijativa protesta prema političkim elitama koje Gradom ne upravljaju sposobnošću i znanjem, već uskim stranačkim interesima. Okuplja radnike, poduzetnike, liječnike, odvjetnike i druge osobe iz javnog života grada.

Da se danas provode lokalni izbori u Varaždinu, listu Lige za Varaždin podržalo bi više od 18,5 posto Varaždinaca, što ovu listu stavlja u sam vrh osvojenih glasova za Gradsko vijeće i čini je nezaobilaznim čimbenikom u kreiranju buduće većine u Vijeću. Takav rezultat potvrdio je razočaranje Varaždinaca u etablirane političke strukture koje svojim djelovanjem očigledno nisu zadovoljile očekivanja građana Varaždina.

Istraživanje agencije Promocija plus provedeno je između 10. i 20. ožujka na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika telefonskom metodom poduprtom računalnim sustavom.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati