Povežite se s nama

Život i društvo

Liga za Varaždin poziva sugrađane na prvosvibanjsko druženje u Parku V. Jagića

Objavljeno:

- dana

VRAĆAMO ŽIVOT U SREDIŠTE GRADA

Liga za Varaždin uz bogati zabavni program, zanimljive zabavne igre te besplatnu hranu i piće, poziva sve sugrađane na prvosvibanjsko druženje i proslavu Međunarodnog dana rada.

Iako djeluje tek mjesec dana i jedna je od najmlađih udruga u Gradu Varaždinu, LIGA ZA VARAŽDIN, nestranačka udruga poduzetnika, odvjetnika, liječnika, radnika, sportaša, umjetnika i drugih građana kojima je rad za opće dobro svih Varaždinaca na prvom mjestu, organizira

PRVOSVIBANJSKO DRUŽENJE građana i radnika u Parku Vatroslava Jagića, u središtu Varaždina, te u prostorima  i na terasi boutique hotela  PARK 1. SVIBNJA  2017. od 10 sati.

U bogatom zabavnom programu nastupit će poznati glazbeni sastav VIZIJA BAND, bit će organizirane i prigodne zanimljive zabavne igre i drugi sadržaji, a za bogatu kulinarsku ponudu pobrinuti će se osoblje boutique hotela PARK koji  će pripremiti jela s roštilja i druga gastronomska iznenađenja. Za sve posjetitelje hrana i piće su besplatni, a bit će i prilika za osvajanje vrijednih nagrada u zabavnim igrama i prigodnoj tomboli.

LIGA ZA VARAŽDIN i kandidat za Gradonačelnika Varaždina VLADO SEVŠEK pozivaju sve radnike i građane Grada Varaždina da se odazovu ovoj prvosvibanjskoj manifestaciji u „srcu“ grada, te da provedu ugodan, sunčan i topao dan (prema najavama meteorologa) u prelijepom ambijentu Šetališta Vatroslava Jagića uz besplatnu hranu i piće, te bogat popratni zabavni program.

VRAĆAMO ŽIVOT U SREDIŠTE GRADA – LIGA ZA VARAŽDIN

SVIM RADNICIMA I GRAĐANIMA VARAŽDINA ČESTITAMO 1. SVIBNJA – MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA – VLADO SEVŠEK, kandidat za Gradonačelnika Varaždina i LIGA ZA VARAŽDIN

 

Izvor:
Foto: VP

Život i društvo

FOTO Otvoren spomenik poginulim policajcima: “Nadaleko je poznato koliko je sjever Hrvatske dao u obrani RH”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Domovinskom je ratu poginulo i nestalo 37 policajaca Policijske uprave Varaždin, a koja bi danas pokrivala Varaždinsku i Međimursku županiju, odnosno pripadnika SJP „Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica.

Njima u čast danas je kod zgrade PU varaždinske u Varaždinu vrlo svečano i s puno pijeteta otvoren spomenik.

Obitelji poginulih i nestalih policajaca položile su ruže kod novog spomenika uz pjesmu policijske klape sv. Mihovil.

Uz branitelje i policajce počast su došli odati i brojni uvaženi gosti na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Stigao je i državni tajnik Darko Nekić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić i njegov međimurski kolega Ivan Sokač. Uz župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i zamjenika župana Međimurske županije Josipa Griveca došao je i Ivan Jarnjak, ratni ministar. Saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici također su se došli pokloniti žrtvama Domovinskog rata, kao i brojni drugi gosti.

Biskup u miru, mons. Mrzljak blagoslovio je spomenik.

– Od 185 policijskih službenika koji su prije 30 godina iz tadašnje Policijske uprave Varaždin otišli u Vukovar njih 21 je tamo poginuo. Ukupno 37 njih su položili živote za Domovinu, a sada smo kao mjesto pijeteta otvorili ovaj spomenik – rekao je Benčić.

Ministar Božinović istakao je da mu je žao što se sa spomenikom toliko čekalo te dodao da mu je drago što je on ipak otvoren u mandatu njegove vlade.

– Varaždinski policajci zaslužili su ovakav spomenik i priznanje. Drago mi je da su se ovdje okupili i sudionici tog razdoblja, ratnici i njihov ratni ministar te cjelokupni vrh policije. Nadaleko je poznato koliko je ovaj kraj, ondašnja Policijska uprava Varaždin, dala u obrani Republike Hrvatske. Varaždinski dragovoljci su bili na svim ratištima, a zlatnim će slovima ostati upisan njihov doprinos obrani Vukovara. U tim su ratnim danima pokazali da Hrvatska diše kao jedno – objasnio je ministar Božinović, ponovivši da je Varaždincima i Međimurcima zahvalna cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

Život i društvo

Evo koliko se građana dosad samopopisalo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj traje popis stanovništva.

U prvoj fazi provedbe popisa, do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo.

U ponedjeljak počinje digitalno popisivanje stanovništva, kazne za odbijanje idu do 5000 kuna

Državni zavod za statistiku svaki dan objavljuje podatke o tome koliko se građana samo popisalo.

U četvrtak, 16. rujna, u prvoj fazi provedbe popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), do 15 sati uspješno je popisano više od 342.000 građana.

Najviše se ljudi samopopisalo u Gradu Zagrebu, njih 109.662.

U Varaždinskoj se županiji do četvrtka popisalo 11.876 građana, a u Međimurskoj njih 7341.

Samo dan ranije, 15. rujna, bilo je 9467 građana koji su se sami popisali u Varaždinskoj županiji, a u Međimurju 6011. Podaci govore o tempu kojim se građani odluče popisati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje