Povežite se s nama

Život i društvo

Liga za Varaždin poziva sugrađane na prvosvibanjsko druženje u Parku V. Jagića

Objavljeno:

- dana

VRAĆAMO ŽIVOT U SREDIŠTE GRADA

Liga za Varaždin uz bogati zabavni program, zanimljive zabavne igre te besplatnu hranu i piće, poziva sve sugrađane na prvosvibanjsko druženje i proslavu Međunarodnog dana rada.

Iako djeluje tek mjesec dana i jedna je od najmlađih udruga u Gradu Varaždinu, LIGA ZA VARAŽDIN, nestranačka udruga poduzetnika, odvjetnika, liječnika, radnika, sportaša, umjetnika i drugih građana kojima je rad za opće dobro svih Varaždinaca na prvom mjestu, organizira

PRVOSVIBANJSKO DRUŽENJE građana i radnika u Parku Vatroslava Jagića, u središtu Varaždina, te u prostorima  i na terasi boutique hotela  PARK 1. SVIBNJA  2017. od 10 sati.

U bogatom zabavnom programu nastupit će poznati glazbeni sastav VIZIJA BAND, bit će organizirane i prigodne zanimljive zabavne igre i drugi sadržaji, a za bogatu kulinarsku ponudu pobrinuti će se osoblje boutique hotela PARK koji  će pripremiti jela s roštilja i druga gastronomska iznenađenja. Za sve posjetitelje hrana i piće su besplatni, a bit će i prilika za osvajanje vrijednih nagrada u zabavnim igrama i prigodnoj tomboli.

LIGA ZA VARAŽDIN i kandidat za Gradonačelnika Varaždina VLADO SEVŠEK pozivaju sve radnike i građane Grada Varaždina da se odazovu ovoj prvosvibanjskoj manifestaciji u „srcu“ grada, te da provedu ugodan, sunčan i topao dan (prema najavama meteorologa) u prelijepom ambijentu Šetališta Vatroslava Jagića uz besplatnu hranu i piće, te bogat popratni zabavni program.

VRAĆAMO ŽIVOT U SREDIŠTE GRADA – LIGA ZA VARAŽDIN

SVIM RADNICIMA I GRAĐANIMA VARAŽDINA ČESTITAMO 1. SVIBNJA – MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA – VLADO SEVŠEK, kandidat za Gradonačelnika Varaždina i LIGA ZA VARAŽDIN

 

Izvor:
Foto: VP

Život i društvo

Od ponoći nove cijene goriva, benzin vjerojatno skuplji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje
Ilustracija

Od ponoći će opet vrijediti nove cijene goriva.

U skladu s informacijama sa stranice cijenagoriva info, benzin će poskupjeti, dok će dizel i autoplin pojeftiniti.

Prosječni spremnik od 50 litara benzina tako je od utorka skuplji za jednu kunu, a prosječni spremnik dizela mogao bi pojeftiniti za 50 lipa.

Spremnik od 50 litara plina mogao bi biti jeftiniji za kunu i pol.

Nastavite čitati

Život i društvo

Za razvoj sporta u 2021. godini Grad Lepoglava osigurao 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za provedbu Programa javnih potreba u sportu Grad Lepoglava je ove godine u proračunu osigurao 1.125.000 kuna.

Sredstva su to kojima će se nastaviti sustavno ulaganje u razvoj sporta na području Grada Lepoglave koji 2014. godine prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Na to je podsjetio gradonačelnik Marijan Škvarić na prigodnoj svečanosti na kojoj je potpisan Ugovor o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu.

– Grad Lepoglava grad je sporta čiji razvoj kontinuirano podupiremo značajnim proračunskim sredstvima. Ove je godine taj iznos za otprilike 18 % veći u odnosu na proteklu godinu što pokazuje koliko cijenimo i uvažavamo sport. Sportom se bave sve dobne skupine građana i kod svih njih pozitivno utječe na zdravlje. O tome u kolikoj mjeri vodimo brigu o razvoju sporta govore i značajna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture. U gotovo svim naseljima na gradskom području izgradili smo sportska igrališta. Taj ćemo ciklus zaključiti izgradnju još jednog igrališta i to na području Kameničkog Podgorja. Prošle smo godine realizirali oko pola milijuna kuna vrijedan projekt obnove nogometnog igrališta i svlačionica na sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi kojeg planiramo i dalje uređivati. Planiramo uredit atletsku stazu i tribine, postaviti sportski semafor te izgraditi četverostaznu kuglanu – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Ispred Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave ugovor je potpisao njen predsjednik Tonko Županić.

– Već treću godinu Grad Lepoglava, s kojim imamo izvanrednu suradnju i koji uvažava potrebe sportaša, povećava iznos sredstava za sport. Vjerujem da će taj kontinuitet biti nastavljen jer je sport važan čimbenik društvenog života našeg grada – rekao je Županić izrazivši nadu da će pandemija koronavirusa posustati i omogućiti bavljenje sportom kako sportašima u klubovima tako i brojnim rekreativcima te ujedno omogućiti realizaciju brojnih planova koje Zajednica ima kad je u pitanju razvoj sporta na području Grada Lepoglave.

Dobru suradnju i koordinaciju sportskih djelatnika i Grada Lepoglave pohvalio je ovom prigodom i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić. Poručio je sportašima da gradska potpora sportu i ubuduće neće izostati.

Od ukupno osiguranih 1.125.000 kuna namijenjenih financiranju Programa javnih potreba u sportu Grada Lepoglave za 2021. godinu, 770.000 kuna namijenio je za redovnu djelatnost Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, 100.000 kuna za organizaciju Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, 100.000 kuna za nabavu opreme i održavanje sportskih terena povjerenih Zajednici, 115.000 kuna za nabavu dječjih igrala i održavanje sportske opreme, 20.000 kuna za nagrađivanje sportaša za ostvarene sportske rezultate te 20.000 kuna ta malonogometni zimski turnir.

Nastavite čitati