Povežite se s nama

Moda i ljepota

Lijepe, elegantne i posebne

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK

Kraj godine obično je prilika da se zbroji sve što je učinjeno tijekom proteklih 365 dana. To smo učinili i mi te vam za kraj 2013. godine donosimo pregled svih Varaždinki koje su se tijekom ove godine našle u rubrici “Mirelin kutak” Regionalnog tjednika i sjele na stolicu varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak.

Ukupno 18 žena tijekom 2013. godine prepustilo se njezinim stručnim rukama i uz pomoć šminke i fotoobjektiva Krešimira Gecija iz Gettzy Foto G2 studija otputovale u svijet elegancije, glamura, vila i anđela. Među njima bile su političarke, pjevačice, sportašice, liječnice, pravnice, ali i sasvim “obične” žene. Iako se sve one bave različitim poslovima, imaju  nešto zajedničko, a to je da vole – šminkanje.  

Šminkale su se političarke, liječnice, pravnice, sportašice…

Mirela Magdić-Fotak je inspiraciju za njihovu šminku pronalazila u poslu kojim se bave, osobnim afinitetima, ali i sadašnjim te prošlim vremenima. U ovoj su rubrici neke od naših sugrađanki bile ono što jesu, dok su druge pristale otići “do kraja”, iznenadile same sebe i postale potpuno drugačije od onoga kakve su u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući našim poznatim Varaždinkama, tijekom 2013. putovali smo kroz različita vremena i stoljeća, a nismo zaboravili ni svijet vila i anđela.

Inspiracija za šminku bila su sadašnja i prošla vremena, vrijeme vila i anđela

Ipak, za razliku od prošle godine, kada smo se fokusirali isključivo na poznate Varaždinke, ove godine proširili smo se na cijelu Varaždinsku županiju, pa čak i šire.

Tako ćemo nastaviti i u 2014. godini.

ŠMINKANJE I U 2014.

I u 2014. godini družit ćemo se s poznatim i nepoznatim stanovnicama Varaždinske županije. Stručnim rukama varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak u idućoj godini prepustit ćemo poznate i uspješne žene iz kulturnog, političkog, sportskog, gospodarskog, modnog, zdravstvenog, umjetničkog, pedagoškog života Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije.  Čitajte nas i dalje jer tko zna, možda se u novoj godini na ovim stranicama nađete baš vi!

Šminka:

 

Mirela Magdić-Fotak
profesionalna vizažistica, stalna suradnica HNK Varaždin
e-mail: [email protected]

Snimio:

KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto
Trg kralja Tomislava 4 (Korzo) Varaždin
http://www.facebook.com/gettzy, tel. 042/200-161

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje