Povežite se s nama

Zabava & Stil

“Ljeto u Varaždinu” uz 140 događanja za sve interese i to na 20 gradskih lokacija

Objavljeno:

- dana

Popularna manifestacija “Ljeto u Varaždinu” ove će se godine održati od 1. lipnja do 13. kolovoza, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

– Turistička zajednica je koordinator ljetnih događanja. Na jednom mjestu okupili smo događanja tijekom lipnja, srpnja i dijela kolovoza. Priprema se više od 140 različitih događanja na 20 lokacija u gradu. Imamo čak 25 organizatora i suorganizatora. Uspjeli smo potaknuti da nam se svake godine javlja sve više organizatora i institucija koje svojim sadržajima obogaćuju manifestaciju “Ljeto u Varaždinu” – rekla je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.

Samo u lipnju dio manifestacije su VAFI & RAFI festival, Varaždin Biergarten festival, natjecanje u CrossFitu Varaždin Throwdown, 9. Varaždinske kazališne večeri u Areni Varaždin, Međunarodni disc golf turnir – Pro Forester, KLIKER festival, IKAR FEST (internacionalni konzervatorsko-restauratorski festival), 8. Festival varaždinskih dvorišta i 5. KVART festival. Svako od ovih događanja ima više sadržaja te zanimljivih koncerata.

Od sporta valja izdvojiti skakački miting “Korzo Jump 2023.” 1. lipnja, 22. Biciklijadu grada Varaždina 3. lipnja te 3. Štafetni triatlon “Jurinih 3×1”.

Subote u centru Varaždina obilježit će glazba, dok Društvo turističkih vodiča organizira besplatan tematski obilazak grada, a održat će se i na stranim jezicima.

Koncertni ured Varaždin organizirat će koncerte u atriju Starog grada, a Pučko otvorenu učilište u Varaždinu na istoj lokaciji organizira Ljetno kino. Višeslav Jaklin održat će više koncerata popularne glazbe na orguljama u varaždinskoj katedrali. Koncerata vikendom neće nedostajati ni na popularnom Stančićevom trgu.

Uzbudljivo će biti 12. i 13. kolovoza na Aerodromu Varaždin jer će se automobili utrkivati na Street Race Showu. U subotu, 8. srpnja, održat će se V. UPS fest – festival i natjecanje kućnih pivara, a folklorni Međunarodni festival COFA je na rasporedu 14. srpnja.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković sugrađane i goste pozvao je da posjete “Ljeto u Varaždinu”.

Kompletan program po danima može se naći OVDJE.

Zabava & Stil

Zelendvorska avantura – dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona donosi  2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2334

Pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na: https://forms.gle/VQEBbu5KbiZXkKh27

Piknik zona donosi  – priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za  – zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Duhovi: Faringaši u nedjelju slave 35. obljetnicu svoga rada, a gost im je Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga građana Prigorec i Mjesni odbor Prigorec, u nedjelju, 19. svibnja, organiziraju prigodan program u povodu obilježavanja blagdana Duhovi.

Ova tradicionalna kršćanska svetkovina započet će misnim slavljem u kapelici Sv. Duha u Prigorcu, selu pod Ivanščicom, u 11 sati.

Organiziran je i zabavno – glazbeni program kod Područne škole u Prigorcu, kojim će domaći glazbeni sastav Faringaši obilježiti 35. obljetnicu svoga rada. Njihov nastup počinje u 9.30 sati, a od 12 sati za glazbeni ugođaj pobrinut će se Rajko Suhodolčan. Organizatori najavljuju i goste iznenađenja.

Ugostiteljska ponuda je osigurana pa vas pozivaju da ovu nedjelju provedete u Prigorcu na tradicionalnim Duhovima. Manifestaciju novčano pomaže Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje