Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbrežani dobili sunčalište, stigle im predivne klupe, a imat će i marinu

Objavljeno:

- dana

Na ludbreškom Otoku mladosti nedavno je postavljen drveni plato, odnosno sunčalište, a ovih dana krenulo je i postavljanje klupa koje će biti različite.

Istovremeno,  uređuju i rade na pripremi projekata uređenja Bednje za iduću godinu.

– Željeli bismo podići nivo Bednje za nekih metar, smiriti tok kroz sam centar i omogućiti da se Bednja počne koristiti i za neke druge svrhe. Zbog toga smo uredili nekadašnje kupalište odmah poslije mlina na kanalu, a koje se kao kupalište koristilo 70-tih godina. Taj dio pretvorit ćemo u pomalo neobičan sadržaj za Ludbreg, bit će to mala luka za čamce i sadržaje koji će biti mogući nakon podizanja razine. Probat ćemo napokon koristiti Bednju za život na njoj, bilo kroz sportske ili društvene sadržaje. Nadam se da će priča proći kroz prijavu, a imamo i dodatnih sadržaja koje planiramo prijaviti – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodaje kako je među dodatnim sadržajima i uređenje Starih splavi. Kroz taj projekt predviđeno je uređenje tog dijela prvenstveno za ribolovne sadržaje.

– Sve to dio je naše nove turističke strategije kako bismo privukli sve one koji žele uživati na vodi i u prirodi i da vodeni dio postane dio svakodnevne turističke ponude našega grada – zaključuje gradonačelnik.

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje