Povežite se s nama

Zabava & Stil

Maja Čretni iz Lepoglave i Dina Hopek iz Varaždina u polufinalu izbora Najljepša Mama Hrvatske

Foto: eVaraždin

Objavljeno:

- dana

Održana je prva polufinalna večer izbora Najljepša Mama Hrvatske.

Na regionalnom izboru u Varaždinu 8. ožujka u hotel Varaždin stručni žiri odabrao je mame koje će u Šibeniku pokušati osvojiti jednu od tri krune – Najljepša Mama Hrvatske, Najljepša Mama Dijamant i Najljepša Mama Platinum.

Članovi žirija bili su Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika; Maja Vukina Bogović, akademska slikarica i prva NMH; Bruno Hranić, načelnik Općine Vidovec, Maja Vincek, nositeljica lente NMH Simpatičnost 2018., Boris Kos, Kos transporti, Željko Prstec, slikar i Daliborka Hrupek, vlasnica frizersko-kozmetičkog salona “Daliborka”.

Drugi dio finalistica žiri će izabrati 10. ožujka na Ugljanu, a potom slijedi finale koje je na rasporedu 4. svibnja u Šibeniku.

Finalistice regionalnog izbora u Varaždinu:

KATEGORIJA 23 DO 39 GODINA:

Daisy Osmičević, 34-godišnja je majka šestogodišnjeg Leona i dolazi iz Vinkovaca. Zaposlena je kao novinarka na lokalnoj televiziji, voditeljica je plesne skupine s kojom nastupa diljem Hrvatske kao koreograf i kao izvođač. Uzgaja eko voće i povrće, voli putovati s obitelji i odlikuje je ljubav prema životinjama. Daisy financijski pomaže dječaku iz Ruande, omogućujući mu nadu za bolju budućnost uz najbolje obrazovanje. Kaže kako svaka mama zaslužuje priznanje i divljenje za svoju nevjerojatnu snagu, predanost i ljubav koju pruža obitelji.

Željkica Šamec ima 35 godina i dolazi iz Gradeca. Majka je petero djece u dobi od 5 do 15 godina, a trenutno radi kao zaštitarka. Prijavila se da doživi novo iskustvo te da upozna nove ljude, stvori nova prijateljstva i zabavi se. Želja joj je otputovati izvan Hrvatske jer dosad nigdje nije putovala. Kako kaže, djetinjstvo joj nije bilo lagano i zato djeci želi priuštiti baš sve što ona nije imala. Izrađuje prigodne dekoracije za bitne prigode poput vjenčanja i krštenja, a u jesen na svom štandu uživa peći kestene.

Maja Čretni majka je četvero djece i dolazi iz Lepoglave. Vlasnica je obrta za dizajnerske djelatnosti “Mamina kreativna svaštaonica”. Maja vodi i pričaonicu u gradskog knjižnici, uz razne dobrovoljne akcije. Pozitivnog je duha, svestrana i kreativna, a trenutno završava edukaciju za web dizajnera. Snagu za sve crpi iz citata Maye Angelou “Uspjeh je voljeti sebe, ono što radite i način na koji to radite”.

Maja Čretni

Dina Hopek, ima 38 godina, četvero djece i Varaždinka je koja već 10 godina živi u Konjščini. Po struci je veterinarka i radi u farmaceutskoj kompaniji kao medicinski suradnik. Voli zdrav i aktivan život, a svoj način života nastoji prenijeti i na djecu. Prijavila se na ovaj izbor jer smatra da se svaka mama ima pravo opustiti i na tren zasjati pred reflektorima. U duši je perfekcionist i vjeruje da, kad stvarno nešto želiš i daješ svu sebe, ništa nije nemoguće. A kako kaže, kad su djeca u pitanju, nebo je granica! I ona su njena najveć akreativna inspiracija.

Dina Hopek

Vahdela Vlahović ima 36 godina, dolazi iz Zagreba i majka je jednog sina. Dentalna je asistentica, trenutno u pripremi polaganja državnog ispita.Vahdela kaže da su se neki njezini snovi ostvarili, neki nikad neće, a za neke još uvijek ima vremena. Najveći san za nju je pak, ljubav, a voljela bi biti uspješna u poslu kojim se bavi i možda jednog dana biti sama svoja šefica. Voli pjesmu, ples i kazalište.

Valentina Ivković, ima 33 godine, rođena je u Koprivnici, a živi u Zagrebu. Majka je jedne djevojčice, po stuci je prodavač, a iako se trenutno brine za dijete s poteškoćama u razvoju, planira otvoriti vlastiti obrt za čišćenje i dekoraciju. Njen najveći je posjetiti Kubu. Pjeva u zboru i pleše salsu, a na izbor se prijavila kako bi stekla nova prijateljstva i nova iskustva.

KATEGORIJA DIJAMANT:

Mihaela Gregec, ima 46 godina, dolazi iz Siska i ima kćer. Po zanimanju je administrator, a radi kao voditeljica jedne poznate trgovine odjećom. Voljela bi posjetiti što više zemalja i upoznati razne kulture, a želja joj je naučiti engleski jezik i otvoriti frizerski salon. No, najveća želja svakako je postati baka. Na natjecanje se prijavila na nagovor šogorice.

Marina Canjek, ima 44 godine, majka je jednog sina i dolazi iz zagreba. Vlasnica je obrta za proizvodnju slastica “Torte i kolači Marina”. Želja joj je napisati knjigu, jer kaže kako je život izazov, a za snove nikad nije kasno.

KATEGORIJA PLATINUM:

Viktorija – Vikica Šalić iz Zagreba, ima 66 godina, a majka je sina i kćeri. Viktorija je roditelj – njegovatelj svome sinu.

Snovi svake majkesu da svu svoju ljubav daje djeci, a njezina najveća želja je da je još dugo vremena služi zdravlje kako bi se mogla skrbiti o svom sinu s poteškoćama. Na izbor se prijavila kako bi podigla svijest javnosti o djeci s poteškoćama i njihovom prihvaćanju u društvo.

Zabava & Stil

Špancirfest dio europskog projekta Green Streets of Europe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski Špancirfest i ove će godine biti dio europskog projekta, ovog puta zahvaljujući projektu Green Streets of Europe koji je Turistička zajednica grada Varaždina, zajedno s još troje partnera iz Danske, Portugala i Češke, uspješno prijavila na natječaj Kreativne Europe.

Projekt je to koji se bavi ekološkim izazovima unutar sektora izvedbenih umjetnosti i promiče transformaciju prema održivim praksama. Jedan od programa dobivenog projekta su umjetničke rezidencije koje uključuju suradnju umjetnika, domaćih organizacija i lokalnog stanovništva te umjetnicima pružaju prostor i podršku u njihovom kreativnom stvaralaštvu.

Rezidencija je oblikovana tako da će svaki umjetnik odnosno umjetnička grupa biti uključeni u dva festivala. Osim Špancirfesta, partneri u projektu su danski Passage festival, Imaginarius iz Portugala i KoresponDance iz Češke.

U sklopu projekta, projektni partneri proveli su Javni poziv na koji je pristiglo 150 prijava umjetnika iz 22 zemlje. Za desetodnevnu rezidenciju na Špancirfestu odabrane su plesačice Farah Deen i Olivia Mitterhuemer iz plesnog kolektiva Potpourri iz Austrije i umjetnička organizacija Stalker Teatro iz Italije.

Oni će tijekom festivala stvarati umjetnički sadržaj u koji će se moći uključiti lokalno stanovništvo, a nakon Špancirfesta, sa stvaralaštvom će nastaviti na Imaginarius festivalu u Portugalu. U Varaždin će doći i umjetnici koji su odabrani za rezidenciju na Passage festivalu u Danskoj- Krista Burāne iz Latvije i umjetnička organizacija Kajen.

Cilj projekta Green Streets of Europe je povezivanje predstavnika međunarodnih umjetničkih organizacija sa svrhom razvoja održivih festivala, a što se odnosi na kreiranje novih sadržaja koji su inkluzivni, uključivanje lokalnog stanovništva u njegovu provedbu, korištenje alternativnih oblika prijevoza, financijsku održivost i slično.

Projekt vrijedan 335 tisuća eura sa 60 % sufinanciran je iz programa Kreativna Europa, a traje do kraja 2025. godine. Ovo je treća godina kako će Špancirfest biti dio projekta sufinanciranog iz vodećeg programa Europske komisije za potporu kulturi i audiovizualnom sektoru, a koji festivalu daje dodatan sadržaj.

Lani je u sklopu projekta „People power partnership“ na Kapucinskom trgu održan veliki plesno-kazališni performans FACE T(W)O.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Synth-pop večer u P4 uz Pocket Palmu, Neyu i after!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u petak, 5. travnja gostovat će Pocket Palma. Zagrebački synth-pop trio koji čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žibek dolazi drugi put u Varaždin.

Prvi su put nastupali u sklopu KVART festivala 2020. godine, a sada stižu u P4 u sklopu velike regionalne turneje na kojoj predstavljaju svoj treći studijski album “III”. Uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivat set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek“. Ulaz u P4 podrum otvoren je od 20 sati.

“Zvuk na albumu III je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima”, poručuju dvostruki dobitnici nagrade Porin. Inače, Pocket Palma postala je poznata široj javnosti nakon izdavanja debitantskog albuma “pocket palma” iz 2019. s kojeg se ističu singlovi “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje”, a drugim albumom “Atomi” nametnuli su se kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Prije zagrebačkog tria, kao predgrupa, nastupit će mlada nada domaće elektroničke scene – Neya! Neya ili pravog imena Valnea Bulić je svestrana autorica iz Labina s iskustvom u produciranju, pisanju tekstova i DJ-iranju koja je krajem 2023. izdala EP 333.

Nakon koncerata slijedi synth-pop party na kojem će Vikness puštati Depeche Mode, Svemirka, Denis i Denis, Pet Shop Boys, La Roux, Weeknd, Duran Duran i mnoge druge! Ulaznice za koncert u P4 dostupne su na online platformi Core Event. Pretprodajna cijena je 5 eura, dok će na dan koncerta biti 7 eura. Ulaznice su dostupne i u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje