Povežite se s nama

Međimurje

Majstorica u srijedu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Nakon iznenađenja i pobjede u Osijeku, uzvratni susret četvrtfinala doigravanja Superlige igrači Centrometala otvorili su jako loše. 

Iako su imali dobar prijem, nikako nisu pronalazili rješenja u napadu. Posljedica je lako izgubljen prvi set, rezultatom 25:15. Međutim, prvi set su redovno gubili u gotovo svim utakmicama u posljednje vrijeme. Drugi set je bio izjednačen na početku, a kod 5:4 za Centrometal iz susreta je isključen gostujući trener Davor Meringer nakon što je prešao cijeli teren i uputio neprimjerene riječi sutkinji Tajani Kramar-Šandl. U nastavku seta Centrometal je igrao bolje, stalno vodio po pet bodova razlike i izjednačio, dobivši set 25:20. Bolje je Centrometal krenuo i u trećem setu i poveo 7:4. No, onda je opet uslijedila “crna rupa” u napadu domaćih i gosti dobivaju prvo šest, pa još četiri poena zaredom. U jednom trenutku je bilo devet prednosti za Mursu, a set završava 25:21. U četvrtom setu su domaći odbojkaši stalno imali malo vodstvo, tako se došlo do 24:21. Gosti su smanjili i zaprijetili na 24:23, no u ključnom trenutku su promašili servis.

Koncentracija

Peti, odlučujući set Centrometal je odigrao loše, nije bilo koncentracije ni ideje u igri. Gosti na promjeni strana imaju 8:4, a set završava 15:7. Ovime je rezultat u pobjedama poravnat na 1:1. Treća, odlučujuća utakmica igra se u srijedu, 5. travnja, u Osijeku, s početkom u 20 sati. Osječani u tom susretu neće moći računati na svog trenera Meringera zbog isključenja na utakmici u Nedelišću, što može biti i dodatni motiv domaćinima da u odlučujući susret uđu s još više htijenja za pobjedom. Međimurska ekipa nastupit će u kompletnom sastavu.

Osječani uzvratili

OKM Centrometal –MOK Mursa Osijek 2:3 (15:25, 25:20, 21:25, 25:23, 7:15)
Dvorana NGC Aton Nedelišće, gledatelja 100.
Suci: Kramar-Šandl, Bingula (oboje Zagreb).
Centrometal: Marciuš, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, David, Posavec, Palinkaš, Bogdanović, Novak, Kopačević, Vincek (trener Kirić).
Mursa: Marošević, Kristijan Šućur, Jurica Šućur, Oršolić, Jurić, Kolarić, Ilić, Stanković, Subotić, Brandić (trener Meringer).

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje