Povežite se s nama

Zabava & Stil

“Mali Advent u Marofu” završit će dočekom Nove godine u podne i svirkom ExZodiaca

Objavljeno:

- dana

Adventskih događanja narednih tjedana neće nedostajati ni u Novom Marofu.

Grad Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i POU Novi Marof i ove godine organiziraju svoj “Mali Advent u Marofu”. Program počinje 26. studenoga i traje do 31. prosinca.

Prigodno i dostojanstveno obilježit će ga svake subote uz paljenje adventskih svijeća kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin uz koje će pjevati najmlađi iz dječjih vrtića, ali biti će tu i mnoštvo drugih programa, od prigodnih sajmova, dječjih predstava, podjele darova povodom blagdana sv. Nikole., godišnjeg koncerta KUD-a Marof, kojemu u goste dolazi KUD Moreška s otoka Korčule.

Također, slavit će se rođendana kina Marof, održati božićni koncerti i prigodne radionice.

Nakon što završi vrijeme došašća, Novomarofčani pripremaju, sad već tradicionalni Doček u podne koji posljednjih godina privlači sve veći broj posjetitelja. Pridonose tome i Zimski Šic, te Šetnja Rabuzinovim bregima koji odgovaraju profilu gostiju željnih malo drugačijeg provoda u zadnjem danu godine. Sve njih, na cilju kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin očekuje odlična zabava uz ExZodiac.

Kompletan program nađite OVDJE.

Zabava & Stil

SVOPAONA vol. 5: razmjena odjevnih predmeta udruge KOR u subotu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska udruga KOR u subotu, 2. ožujka, organizira događaj pod nazivom “SVOPAONA vol. 5”.

Lokacija događanja je Ulica Josipa Križanića 33, Varaždin, zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Događaj obuhvaća razmjenu odjevnih predmeta i mini-sajam lokalnih odgovornih proizvođača.

Kako SWAP (razmjena) funkcionira? Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje će ju preuzeti volonteri, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet “košta” jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od jednog eura. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti.

Cilj SVOPAONE je osigurati mjesto gdje se može zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe – sve dok uživaš u dobroj mjuzi i još boljem društvu. Ovime možemo smanjiti količinu tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna pobijedio na Dori i predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Renato Branđolica/HRT

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. i predstavljat će Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije!

Baby Lasagna, mladi glazbenik pravog imena Marko Purišić, s pjesmom Rim tim tagi dim dobio je najviše glasova žirija i publike u večerašnjem velikom finalu Dore te će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u švedskom Malmöu u svibnju.

U finalu je nastupilo 16 izvođača koji su bili najbolji u dvije polufinalne večeri. Iz prvog polufinala nastupili su Pavel, Vinko, Eugen, Mario Battifiaca i Robert Ferlin, Stefany, Saša Lozar, Let 3 i Lana Mandarić, a iz drugog Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela i Boris Štok.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje