Povežite se s nama

Zabava & Stil

“Mali Advent u Marofu” završit će dočekom Nove godine u podne i svirkom ExZodiaca

Objavljeno:

- dana

Adventskih događanja narednih tjedana neće nedostajati ni u Novom Marofu.

Grad Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i POU Novi Marof i ove godine organiziraju svoj “Mali Advent u Marofu”. Program počinje 26. studenoga i traje do 31. prosinca.

Prigodno i dostojanstveno obilježit će ga svake subote uz paljenje adventskih svijeća kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin uz koje će pjevati najmlađi iz dječjih vrtića, ali biti će tu i mnoštvo drugih programa, od prigodnih sajmova, dječjih predstava, podjele darova povodom blagdana sv. Nikole., godišnjeg koncerta KUD-a Marof, kojemu u goste dolazi KUD Moreška s otoka Korčule.

Također, slavit će se rođendana kina Marof, održati božićni koncerti i prigodne radionice.

Nakon što završi vrijeme došašća, Novomarofčani pripremaju, sad već tradicionalni Doček u podne koji posljednjih godina privlači sve veći broj posjetitelja. Pridonose tome i Zimski Šic, te Šetnja Rabuzinovim bregima koji odgovaraju profilu gostiju željnih malo drugačijeg provoda u zadnjem danu godine. Sve njih, na cilju kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin očekuje odlična zabava uz ExZodiac.

Kompletan program nađite OVDJE.

Zabava & Stil

Dječji božićni vlak u organizaciji HŽ-a vozit će i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HŽPP

Nakon dvije godine HŽPP ponovno organizira vožnje dječjega božićnog vlaka, a u suradnji s TZ grada Zagreba uvodi posebne ponude u sklopu Adventa u Zagrebu.

Vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za građanstvo bit će organizirane subotom i nedjeljom od 27. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023., a radnim danima vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. 

Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, u cijenu karte uključen je i dar za dijete. Dječji božićni vlakovi vozit će na području Zagreba, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Splita, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora.

Osim u jutarnjim terminima, u Zagrebu, Varaždinu, Vinkovcima i Osijeku bit će organizirane i vožnje u poslijepodnevnim satima, a Tin-express će iz Zagreba 17. prosinca voziti i na Delničku adventsku bajku.

Više informacija o vožnjama dječjih božićnih vlakova možete pronaći na https://www.hzpp.hr/krecemo-27-studenoga

Također, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi posebnu ponudu tijekom Adventa u Zagrebu. Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. putnici koji petkom, subotom i nedjeljom putuju na Advent u Zagrebu ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof.

Uz to, putnici koji će posjetiti klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a uz predočenje karte za vlak, ulaznice za klizalište mogu kupiti po povoljnijim cijenama. Više informacija o ponudi možete pronaći na https://www.hzpp.hr/klizaliste-ledeni-park-u-zagrebu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje