Povežite se s nama

Zabava & Stil

Provjerili smo što donosi prvi vikend Adventa u Varaždinu – bit će glazbe, klizanja i fotkanja

Objavljeno:

- dana

Zabavni i romantični Advent u Varaždinu počinje danas, a Varaždin je osvijetljen tisućama lampica.

Provjerili smo što se događa prvog adventskog vikenda.

Klizalište i tobogan na Kapucinskom trgu pravo su mjesto za one željne rekreacije, a otvaraju se danas, 25. studenoga, od 16 sati.

Glavni varaždinski trg, popularno Korzo, bit će mjesto zanimljivo djeci zbog vlakića Djeda Mraza i karusela. Na popularnu lokaciju stiže i glazba pa danas nastupa Coda, od 19 sati, koja se mogla čuti ove godine i na Špancirfestu u čijem su repertoaru uživali brojni posjetitelji.

U subotu će na Korzu Varaždince i njihove goste zabavljati Queen Real Tribute, a koncert počinje u 19 sati.

Pred varaždinskom katedralom u subotu će biti zapaljena prva adventska svijeća. Paljenje prve adventske svijeće i nastup Zbora “Via” župe sv. Vida je u 18:30.

Prvog dana Adventa u Varaždinu Stančićev trg će zaplesati od 18 sati uz Scifidelithy Orchestra. U nedjelju, 27. studenog, za glazbu na ovom užurbanom trgu je zadužena grupa Boje indiga iz Zagreba.

Dok čekate dolazak i druženje s Djeda Mrazom, iskoristite vrijeme za napraviti fotografije s vilenjakicom u čarobno uređenoj kući Djeda Mraza.

Kreativni advent počinje od 28. studenoga.

Zabava & Stil

Dječji božićni vlak u organizaciji HŽ-a vozit će i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HŽPP

Nakon dvije godine HŽPP ponovno organizira vožnje dječjega božićnog vlaka, a u suradnji s TZ grada Zagreba uvodi posebne ponude u sklopu Adventa u Zagrebu.

Vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za građanstvo bit će organizirane subotom i nedjeljom od 27. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023., a radnim danima vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. 

Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, u cijenu karte uključen je i dar za dijete. Dječji božićni vlakovi vozit će na području Zagreba, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Splita, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora.

Osim u jutarnjim terminima, u Zagrebu, Varaždinu, Vinkovcima i Osijeku bit će organizirane i vožnje u poslijepodnevnim satima, a Tin-express će iz Zagreba 17. prosinca voziti i na Delničku adventsku bajku.

Više informacija o vožnjama dječjih božićnih vlakova možete pronaći na https://www.hzpp.hr/krecemo-27-studenoga

Također, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi posebnu ponudu tijekom Adventa u Zagrebu. Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. putnici koji petkom, subotom i nedjeljom putuju na Advent u Zagrebu ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof.

Uz to, putnici koji će posjetiti klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a uz predočenje karte za vlak, ulaznice za klizalište mogu kupiti po povoljnijim cijenama. Više informacija o ponudi možete pronaći na https://www.hzpp.hr/klizaliste-ledeni-park-u-zagrebu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Počela zabava na ledu, Varaždinke i Varaždinci uklizali u najljepše doba godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Kapucinski trg postao je mjesto zabave na ledu. Danas je, naime, otvoreno klizalište, koje je očekivano privuklo velik broj Varaždinki i Varaždinaca.

Smijeh, adrenalin, ples na ledu i druženje uz topli napitak i neki fini zalogaj na gastro kućicama nezaobilazan su varaždinski adventski običaj, a Ledena čarolija, kako se ovaj adventski prostor zove, jedno je od najpupularnijih mjesta varaždinskog zimskog festivala.

Uz samo klizalište, tu je i ledeni tobogan koji će pružati adrenalinsku zabavu svaki dan od 10.00 do 21.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje