Povežite se s nama

Međimurje

Mali glumci bez treme na velikoj pozornici

Objavljeno:

- dana

SMOTRA

II. OŠ i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec bili su domaćini Lidrana za osnovne i srednje škole, a svoje scensko stvaralaštvo predstavili su u dvorani Centra za kulturu Čakovec. 

U jutarnjem dijelu predstavili su se osnovnoškolci, a okupljene učenike, mentore i profesore pozdravio je ravnatelj II. OŠ Vinko Grgić.

Sati rada

– Iza vas su sati i sati rada i odricanja, a pred vama izazovi javnog nastupa u samo nekoliko minuta. Znam koliku vam obvezu i odgovornost ovo nameće, ali želim vas podsjetiti da ste već opravdali svoj rad samim dolaskom na završnu smotru – rekao je Grgić. Puno uspjeha u Lidranu učenicima je poželio međimurski župan Matija Posavec, koji je otvorio Smotru i koji je učenicima priznao da zna kako je to sudjelovati u Smotri literarnoga, scenskoga i novinarskog stvaralaštva jer je i sam u njoj kao učenik sudjelovao. 

Na pozornici je u jutarnjim satima izvedeno ukupno 18 dramsko-scenskih djela, dok su program vodili Lara i Dorjan. U poslijepodnevnim satima Centar za kulturu Čakovec napunili su srednjoškolci, a novost ovogodišnje Smotre bilo je izvođenje himne Lidrana, koju su izveli zboraši Gimnazije Josipa Slavenskog. Tekst i glazbu za himnu napisao je prof. Ivan Pranjić, a aranžman prof. Damir Rodiger. Voditelji smotre za srednje škole bili su Marta i Goran.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje