Povežite se s nama

Međimurje

Mali glumci bez treme na velikoj pozornici

Objavljeno:

- dana

SMOTRA

II. OŠ i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec bili su domaćini Lidrana za osnovne i srednje škole, a svoje scensko stvaralaštvo predstavili su u dvorani Centra za kulturu Čakovec. 

U jutarnjem dijelu predstavili su se osnovnoškolci, a okupljene učenike, mentore i profesore pozdravio je ravnatelj II. OŠ Vinko Grgić.

Sati rada

– Iza vas su sati i sati rada i odricanja, a pred vama izazovi javnog nastupa u samo nekoliko minuta. Znam koliku vam obvezu i odgovornost ovo nameće, ali želim vas podsjetiti da ste već opravdali svoj rad samim dolaskom na završnu smotru – rekao je Grgić. Puno uspjeha u Lidranu učenicima je poželio međimurski župan Matija Posavec, koji je otvorio Smotru i koji je učenicima priznao da zna kako je to sudjelovati u Smotri literarnoga, scenskoga i novinarskog stvaralaštva jer je i sam u njoj kao učenik sudjelovao. 

Na pozornici je u jutarnjim satima izvedeno ukupno 18 dramsko-scenskih djela, dok su program vodili Lara i Dorjan. U poslijepodnevnim satima Centar za kulturu Čakovec napunili su srednjoškolci, a novost ovogodišnje Smotre bilo je izvođenje himne Lidrana, koju su izveli zboraši Gimnazije Josipa Slavenskog. Tekst i glazbu za himnu napisao je prof. Ivan Pranjić, a aranžman prof. Damir Rodiger. Voditelji smotre za srednje škole bili su Marta i Goran.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje