Povežite se s nama

Život i društvo

Mališani iz “Tratinčice” dobili novo igralo s penjalicom, tornjem i toboganom te mini poligon

Objavljeno:

- dana

Sunčano i toplo vrijeme u srijedu bili su savršena kulisa za konačno puštanje „u pogon” novoopremljenog igrališta u dvorištu Dječjeg vrtića „Tratinčica” u Varaždinskim Toplicama, a na veliku radost polaznika.

Na otvorenje i prvu igru na novom igralištu stigle su gradonačelnica Dragica Ratković i predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta. Djeca su u znak zahvalnosti svojim gošćama predali veliku zahvalnicu te jedva dočekali napokon isprobati novi poligon i igrala.

– Veseli nas da napokon možemo objaviti ovu iznimno važnu inicijativu čiji će konačni rezultat u velikoj mjeri unaprijediti kvalitetu života najmlađih u našoj zajednici. Putem projekta ulaganja u objekt Dječjeg vrtića „Tratinčica” osigurali smo potpuno nova igrala primjerena djeci predškolske dobi. Nabavljena su i postavljena igrala s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta i podizanja kvalitete pedagoških standarda. Time smo još jednom dokazali da su nam djeca i mladi na vrhu liste naših prioriteta – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Na vrtićkom dvorištu mališani sada mogu uživati u kombiniranom igralu s penjalicom, tornjem i toboganom, koje će djeci pružiti priliku za zabavu i razvoj motoričkih vještina. Tu je i novi mini poligon koji se sastoji od deset različitih elemenata koji pak potiču vježbe ravnoteže, spretnosti i koordinacije.

– Ova inicijativa ne bi bila moguća bez podrške Grada Varaždinskih Toplica i Ustanove Dječji vrtić „Tratinčica”. Očekujemo da će nova igrala doprinijeti sreći i razvoju naše djece te ih motivirati za daljnje aktivnosti na otvorenom prostoru. Zahvaljujemo se svima koji su podržali projekt te se veselimo zajedničkom stvaranju boljih uvjeta za naše najmlađe. Projekt će dodatno potaknuti djecu na boravak na otvorenom i aktivno sudjelovanje u ekološkim aktivnostima – poručila je Linda Novačić, ravnateljica topličkog Dječjeg vrtića, dodavši da se osim igrališta, „Tratinčica” već ističe po svojem vrtnom nasadu, koji obuhvaća autohtone sorte kukuruza, lavande te ekološke jabuke i kruške.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 22.500 eura, od čega je Grad Varaždinske Toplice putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurao sufinanciranje u iznosu od 12.500 eura.

– Svaki projekt u našem Dječjem vrtiću omogućit će znatno poboljšanje materijalnih uvjeta u ovoj predškolskoj ustanovi. Cilj je osigurati sigurno, poticajno i ugodno okruženje za najmlađe, potičući njihov razvoj i igru – dodala je gradonačelnica Ratković.

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje