Povežite se s nama

U fokusu

Marijan Škvarić kreće u borbu za treći mandat gradonačelnika Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Izbori 2017.

Aktualni gradonačelnik Lepoglave u dosadašnja tri mandata, HNS-ov Marijan Škvarić, kreće u izbornu utrku za četvrti mandat za gradonačelnika Lepoglave.

On je od 2001. do 2005. godine bio predsjednik Gradskog vijeća te gradonačelnik, a gradonačelnik je od  od 2005. do danas.  Od toga je dva puta biran izravno na neposrednim izborima.

– U protekla tri mandata smo zajedno sa građanima Lepoglave napravili puno toga. Pozicionirali smo Grad kao gospodarsko i kulturno središte koje se sve snažnije razvija i kao turistička destinacija. Potvrda toga je da se Lepoglava i Lepoglavska čipka nalaze na UNESCO-vom popisu nematerijalne baštine. Posebnu brigu smo vodili smo oko toga da izgradimo i uredimo sve dijelove bez obzira radi li se o njenom centru ili udaljenijim naseljima. Puno je napravljeno, no, posao nije gotov – izjavio je u povodu kandidature gradonačelnik Marijan Škvarić.

On za četvrti mandat najavljuje niz novih projekata koji bi trebali dodatno podići standard građana. Briga za čovjeka u fokusu je programa i projekata kandidata za gradonačelnika Škvarića  i Hrvatske narodne stranke.

 

Marijan Škvarić poziva sve potencijalne političke suparnike da pred birače izađu s programima i projektima jer građani Lepoglave ne zaslužuju ništa manje od toga.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje