Povežite se s nama

Život i društvo

Marin Hižar iz OŠ Podrute državni prvak iz njemačkog, Annie Vuković druga, a Alisa Pevec treća!

Objavljeno:

- dana

NOVI USPJEH

Varaždinska županija ima još jednog državnog prvaka!

Marin Hižar, učenik osmog razreda OŠ Podrute, čija je mentorica Kristina Meštrić, pobijedio je na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, i to u kategoriji A, u kojoj se natječu učenici koji njemački jezik uče od u redovnoj nastavi od prvog razreda.

Natjecanje je održano u Svetom Martinu na Muri, a domaćin je bila tamošnja Osnovna škola.

Odlične rezultate postigle su još dvije učenice iz Varaždinske županije. Alisa Pevec iz VI. OŠ Varaždin, čija je mentorica Dajana Leich, osvojila je treće mjesto, također u kategoriji učenika koji njemački jezik uče od prvog razreda.

Izvrsna je bila i Annie Vuković, učenica osmog razreda OŠ Novi Marof, čija je mentorica Ljubimka Vitez. Ona je osvojila drugo mjesto u kategoriji B, u kojoj se natječu učenici koji njemački jezik uče od četvrtog razreda.

Čestitamo!

Izvor:
Foto: OŠ SV. MARTIN NA MURI

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati