Povežite se s nama

Život i društvo

Matija Miklečić s “Rudaka” treći u Hrvatskoj na držanom natjecanju ekoloških tehničara

Objavljeno:

- dana

EKOLOŠKI TEHNIČARI

Matija Miklečić, učenik Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, osvojio je odlično treće mjesto na Državnome natjecanju ekoloških tehničara, kojem je domaćin bila ta varaždinska srednja škola.

Prvo mjesto osvojio je Matej Kožić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, a drugo mjesto Zlatko Luketić, također učenik te zagrebačke škole. Natjecanje se održavalo u četvrtak i petak, a znanje u ekologiji odmjerili su učenici iz Rijeke, Osijeka, Zagreba i škole domaćina.

– Organizacija ovakvog natjecanja je izuzetno zahtjevna, no mi zadovoljni kako smo to odradili – rekao je Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, koji je učenicima na početku natjecanja zaželio puno uspjeha.

– Vi ste već uspjeli jer ste izborili svoje mjesto na Državnom natjecanju. Malo vas je, ali najhrabriji ste od svih – istaknuo je Hajek.
Dodao je da je danas ekologija važna djelatnost i bit će još važnija, od zbrinjavanja otpada, čuvanja okoliša, nacionalnih parkova do zaštite voda. Pohvale Varaždincima za organizaciju natjecanja stigle su iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

– Svi vi znate da živimo u financijski zahtjevnim vremenima i stoga zahvaljujem domaćinu na organizaciji ovog natjecanja. Svima želim što bolje rezultat – rekao je Dalibor Sumpor iz Agencije.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!