Povežite se s nama

Život i društvo

Matija Miklečić s “Rudaka” treći u Hrvatskoj na držanom natjecanju ekoloških tehničara

Objavljeno:

- dana

EKOLOŠKI TEHNIČARI

Matija Miklečić, učenik Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, osvojio je odlično treće mjesto na Državnome natjecanju ekoloških tehničara, kojem je domaćin bila ta varaždinska srednja škola.

Prvo mjesto osvojio je Matej Kožić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba, a drugo mjesto Zlatko Luketić, također učenik te zagrebačke škole. Natjecanje se održavalo u četvrtak i petak, a znanje u ekologiji odmjerili su učenici iz Rijeke, Osijeka, Zagreba i škole domaćina.

– Organizacija ovakvog natjecanja je izuzetno zahtjevna, no mi zadovoljni kako smo to odradili – rekao je Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, koji je učenicima na početku natjecanja zaželio puno uspjeha.

– Vi ste već uspjeli jer ste izborili svoje mjesto na Državnom natjecanju. Malo vas je, ali najhrabriji ste od svih – istaknuo je Hajek.
Dodao je da je danas ekologija važna djelatnost i bit će još važnija, od zbrinjavanja otpada, čuvanja okoliša, nacionalnih parkova do zaštite voda. Pohvale Varaždincima za organizaciju natjecanja stigle su iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

– Svi vi znate da živimo u financijski zahtjevnim vremenima i stoga zahvaljujem domaćinu na organizaciji ovog natjecanja. Svima želim što bolje rezultat – rekao je Dalibor Sumpor iz Agencije.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili školu plivanja koju je sufinancirala Općina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili su od 3. do 10. lipnja obuku plivanja koja se već tradicionalno organizira svake godine.

Veselu školu plivanja rado je pohađalo svih 67 učenika, iako su došli s različitim predznanjima.

U tome im se pridružila i Općina Petrijanec koja je njihovu školu plivanja sufinancirala u iznosu od 2245 eura.

Diplome učenicima podijelili su ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt jer znanje plivanja je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, a pogotovo djecu. Cilj je ovaj program škole plivanja provoditi i sljedećih godina za sve učenike koji će pohađati treći razred. Dani u školi plivanja djeci brzo prolaze. Djeca su zadovoljna i puna pitanja i drago mi je da sam i ove godine mogao podijeliti diplome zadovoljnim učenicima. Kad se jednom propliva stečeno znanje se dodatno usavršava. Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja kojima smo maksimalno olakšali ovim sufinanciranjem – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Osim usvajanja plivačkih vještina mali polaznici su se i odlično zabavili, proveli ugodno vrijeme na bazenima jer se plivati uči kroz igru, a posljednji dan za sve je njih bio svečan s obzirom da su im podijeljene zaslužene diplome.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ljubitelji starina došli na svoje. Pogledajte kako je bilo na Sajmu antikviteta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas se u Varaždinu održava Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta. Tako je Ulica Augusta Šenoe bila puna izlagača, a tamo se moglo naći svega, od starog namještaja, posuđa, raznih ukrasa i brojnih drugih zanimljivih predmeta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj razgledao je sajam u pratnji direktorice tržnice Željke Vincek Strugar.

– Plac subotom je obavezno mjesto za svakog Varaždinca. Ja sam već jutros obavio kupovinu, a sada ću razgledati sajam antikviteta. To nije samo sajam s tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije , Austrije Mađarske .. . već je ovdje i par humanitarnih akcija. Na primjer, imamo plac-činke, koje se rade od autohtonih sastojaka s varaždinske tržnice – rekao je gradonačelnik pobrojavši i druge brojne manifestacije koje se u subotu odvijaju u Varaždinu i demantirao one koji govore da se u Varaždinu ništa ne događa.

Direktorica tržnice Željka Vincek Strugar navela je da je ovo drugi sajam antikviteta.

– Odaziv je zaista velik, imamo tridesetak izlagača. Kako sajam ne bi bio samo izložbeno-prodajnog karaktera upotpunili smo ga i gastronomskom ponudom. Organizirali smo iza djecu i radionicu oslikavanja škrinjica, posjetit će nas i dame u povijesnim haljinama. Svaka naša organizacija ima i humanitarni karakter. Danas se prodaju palačinke a sav prihod je namijenjen Društvu osoba s invaliditetom Varaždin – rekla je direktorica.

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje kulturne baštine i tradicije naših varaždinskih krajeva, naveli su organizatori zadovoljni velikim interesom građana i posjetitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje