Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska tvrtka Marker prije pet godina krenula sa šest zaposlenih, danas ih radi 16

Objavljeno:

- dana

USPJEH

– Najveća briga i problem nam je kroničan nedostatak adekvatne radne snage – istaknuo je Ivica Kruhek, direktor varaždinske tvrtke Marker, koja se primarno bavi izradom web-trgovina.Zanimljivo je da je Marker tvrtka u kojoj su sve osobe koje su prošle stručno usavršavanje kasnije i zaposlene.

Edukacija

Cilj im je proširiti vidike tvrtkama i poboljšati im poslovanje

– Kod nas ljudi ne dolaze na stručno usavršavanje kuhati kavu. Ulažemo mnogo napora i resursa u njihovu edukaciju, i svi koji dođu kasnije se zaposle. Digitalne tehnologije se rapidno razvijaju i stečeno znanje na fakultetima nije dostatno kako bi bez problema radili kod nas, zato si moramo sami educirati radnu snagu– istaknuo je Kruhek, direktor razmjerno mlade tvrtke, stare svega pet godina. Na samom startu 2011. godine brojila je šest zaposlenih, dok je danas to vrlo respektabilna tvrtka sa 16 zaposlenih i u ovih pet godina izradila je više od dvjesto web-trgovina i web-stranica za tvrtke.

– Naši najzvučniji klijenti su Gumiimpex, Bio&bio, Stanić Trade, Perfecta dreams – pohvalio se Kruhek, koji je dodao da je uža specijalnost Markera savjetovanje prilikom uvođenja, kao i sama izrada malo prodajnih (B2C) i veleprodajnih (B2B) sustava online trgovanja te složenih web-projekata.

Hrvatsko tržište im je premalo i namjeravaju se širiti prema istoku i zapadu

– Do 2008. godine tvrtke su u Hrvatskoj poslovale ne obazirući se na marketing. No, kasnije je zapelo i nisu se snašle. Mi tvrtkama želimo proširiti vidike i objasniti im kako si mogu pomoći u poslovanju, naravno s našim proizvodima – istaknuo je Kruhek i dodao da neke tvrtke nisu spremne za uvođenje online trgovine.
– Vrlo često mi isporučimo složeno rješenje za online prodaju, no oni ne znaju što bi točno radili s njime. Zato mi konstantno radimo na edukaciji tvrtki naručitelja naših rješenja – dodao je direktor Markera, kojem je najvažnija kvaliteta.

Kvaliteta

– Radimo višu razinu kvalitete i trenutno nam je hrvatsko tržište premalo. Prirodno se širimo, posljednje što smo radili su tvrtke iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, i javljaju sam se tvrtke same od sebe. Osim naših radnika, koji su najvažnija komponenta našeg uspjeha, naš cilj je tvrtkama omogućiti stabilnu platformu kako bi što bolje poslovali – rekao je Kruhek i istaknuo da je cilj širiti se na inozemnom tržištu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Još jedna godina ulaganja i prosperiteta hrvatske članice Leier grupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj je izražena sklonost gradnji opekom, vođena kvalitetom i dugovječnošću proizvoda, bilo da je riječ o razvojnim projektima nacionalnog i lokalnog interesa ili o investicijama na individualnoj razini. Zbog toga u proizvodnoj tvrtki Leier-Leitl d. o. o. kontinuirano poduzimaju nužne korake za povećanje kvalitete na svim razinama.

Rezimirajući 2021. godinu, tvrtka Leier-Leitl d. o. o., koja pripada jednoj od najvećih europskih tvrtki za proizvodnju građevinskih materijala, može biti više nego zadovoljna. Tijekom godine zaključeno je višemilijunsko ulaganje u robotizaciju, pojačano održavanje proizvodnog pogona, vozni park i upravnu zgradu. Osnovno načelo cjelokupne investicije bilo je racionalizirati potrošnju energenata, povećati kvalitetu opeke te ostvariti bolje uvjete za rad zaposlenika.

Iako su spomenute investicije došle u turbulentnom vremenu, u Leier-Leitlu ponosno ističu da su se isplatile. Implementacijom robota usavršili su i osuvremenili proizvodni proces i približili se zahtjevima tržišta. Što je još važnije, njihovi zaposlenici danas trebaju uložiti manje fizičke snage i napora za postignuti rezultat, čime je učinjen velik iskorak po pitanju njihova zdravlja i sigurnosti na radu.

Kraj godine obilježile su konferencije i međunarodni sastanci.
Leier Grupa je 1. listopada u LCC u Leier centrali u Győru (Jura) organizirala međunarodni sastanak menadžmenta. Vodstva poduzeća Leier Grupe koja uspješno posluju u sedam zemalja – Austriji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj i Ukrajini – razgovarala su o postignutim rezultatima, realiziranim investicijama i budućim planiranim ulaganjima prema ekološki osviještenoj proizvodnji. To je moguće jer je cijela grupacija u 2020. godini ostvarila promet veći od 300.000.000 eura.

Austrijska gospodarska komora (WKO) je 12. i 13. listopada u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu organizirala konferenciju pod nazivom “Proširenje prometnih koridora u Hrvatskoj – težište cesta” s ciljem unapređenja suradnje austrijskih i hrvatskih tvrtki u realizaciji budućih projekata u tom sektoru. Konferencija je Leier-Leitlu d. o. o. bila idealna prilika za ponovni susret s najvažnijim hrvatskim tvrtkama i institucijama zainteresiranima za te projekte. Zaključak konferencije je bio da će, zahvaljujući EU fondovima, Hrvatska u idućih 10 godina na raspolaganju imati sredstva u visini većoj od 20 milijardi eura za proširenje brojnih područja poslovanja u zemlji, te ih je potrebno početi koristiti što prije.

Godinu 2021. Leier-Leitl d. o. o. pamtit će kao prosperitetnu, punu izazova čijem je ostvarenju još boljih rezultata svojim elanom, radom i odgovornošću pridonio svaki pojedini zaposlenik, te završava dodjelom izdašnih božićnica, jer osnovni i glavni cilj i dalje ostaje zadovoljstvo zaposlenika. Kao što gospodin Michael Leier kaže: „Sve što danas čini Leier Grupu jakom i stabilnom ne bi bilo moguće bez naših angažiranih i motiviranih zaposlenika te iskreno zahvaljujem svakom od njih pojedinačno.”

Naravno, zahvalama i čestitkama pridružuje se vodeći tim Leier-Leitla d. o. o.

Tvrtka Leier-Leitl je svoje društveno odgovorno ponašanje pokazala i dokazala nakon razornog potresa na području Banovine. U tom angažiranom djelovanju ističe se i donacija opeke za izgradnju obiteljske kuće u Petrinji, čime se osiguralo da četveročlana obitelj Kajić ponovno izgradi svoj dom i što brže zaboravi nedaću zbog koje su svoj prvi dom izgubili.

Kvaliteta opeke koja se izrađuje u proizvodnom pogonu u Turčinu pravi je odabir za važne projekte diljem Hrvatske – od krajnjeg istoka do krajnjeg juga. Jedan od najudaljenijih projekata realiziranih opekom iz proizvodnog pogona u Turčinu te Leier sustavom dimnjaka je Policijska postaja u Imotskom, udaljena više od 570 kilometara. Za pregradne zidove spomenute zgrade utrošeno je 7500 komada visokokvalitetne Leiertherm opeke 25 U+Z. Zanimljiva je činjenica da je u izgradnju Arene living Zagreb, objekta sa 130 stambenih jedinica i šest poslovnih prostora, ugrađeno više od 21.000 Leiertherm opeke, također za pregradne zidove.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mali keramičari I. OŠ Varaždin od gline izrađivali ukrase za bor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I. OŠ Varaždin

Mali keramičari I. osnovne škole Varaždin, ujedno i članovi Učeničke zadruge Barok, marljivo se pripremaju za Božić i Božićni sajam.

Iz škole objašnjavaju da su učenici od gline izrađivali ukrase za bor.

– Kako su već pravi mali majstori keramičari, izrada ukrasa je išla brzo i glatko. Izradili su pahuljice, zvjezdice, srca, čizmice… Kad se osuše, obojat će ih i ispeći u peći za keramiku – navode. Kako izgledaju njihovi radovi, provjerite u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje