Povežite se s nama

Međimurje

Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić i Josip Nino Pleh dobitnici HEP-ove nagrade “Imam žicu!”

Objavljeno:

- dana

NAGRADE

Tri učenika iz Međimurske županije ove godine dobitnici su HEP-ove nagrade “Imam žicu!” i 2.500 kuna.

To su Martin Josip Kocijan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentorica Ljubica Blažinčić) te Domagoj Smolić i Josip Nino Pleh iz Tehničke škole Čakovec (mentor Damir Štampar). Nagradu “Imam žicu!” HEP dodjeljuje od 1995. učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter.

– HEP u obrazovanje naših radnika, sadašnjih i budućih, ulaže značajna sredstva. Ove smo godine sklopili ugovore o stipendiranju s 26 studenata diplomskih studija, dok smo u posljednjih desetak godina stipendirali više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta. Bilo bi nam drago da i netko od vas izabere HEP za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru, jer stručnih i znanstvenih izazova je mnogo – poručio je nagrađenim učenicima Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP-a.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje