Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Dali im aerodrom na upravljanje, a 11 mjeseci nisu platili ni lipe najma i još ometaju Aeroklub

Objavljeno:

- dana

MUKE S DIAMONDOM

– Kako je moguće da Grad Varaždin ima potraživanje od 219.000 kuna, ali ne aktivira bankovnu garanciju i ne naplati svoj dug? – zanimalo je Nataliju Martinčević, vijećnicu Reformista na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Varaždin.

Pitanje se odnosilo na tvrtku Diamond aviation center (bivšem Diamond aircraft) s kojom je Grad Varaždin potpisao ugovor o zakupu koji je na snazi od 1. veljače 2016. godine.

Duguju za najam, ali i za komunalnu i vodnu naknadu

– Od tog trenutka pa sve do 15. prosinca prošle godine prema kartici potraživanja dobivenoj iz gradske uprave nije uplaćena niti jedna jedina rata, niti jedna jedina lipa. Točno 11 mjeseci tvrtka Diamond nije uplatila Gradu ni jednu lipu temeljem zakupa, ali to nije sve. Grad je prema ugovoru trebao dobiti bankovnu garanciju od 500.000 kuna, koju nije aktivirao unatoč dugovanju, a koja je sada istekla – objasnila je Martinčević. 

– Zašto Grad nije aktivirao bankovnu garanciju zbog dugovanja, koja je sada istekla? – zanimalo je Martinčević

Navela je kako je tvrtka, osim za najam, dužna još dodatnih 21.611 kuna za komunalnu i vodnu naknadu. Nije joj jasno kako je aerodrom u najam uopće dobila tvrtka koja nema nijednog zaposlenog i radi gubitke.  

– Uvidom u podatke o poslovanju tvrtke iz Poslovne hrvatske dolazimo do podataka da tvrtka Diamond od 2012. do 2015. godine posluje s gubitkom, da je svojedobno imala jednog zaposlenog, a sad nema nijednog i da je u 2016. godini ostvarivala promet od 10.000 kuna mjesečno, dok je zakup mjesečni viši od 20.000 kuna. Zašto smo i čemu takvoj tvrtki dali da upravlja našim aerodromom? Već tada se znalo da neće moći plaćati zakup – ustvrdila je Martinčević.  

Umjesto na aerodromu, Aeroklub Varaždin po kafićima

Navela je i da tvrtka radi neposrednu štetu Aeroklubu Varaždin.

– Klubu koji postoji već 90 godina i koji je organizirao brojne manifestacije danas je zabranjen ulaz u prostorije aerodroma. Oni svoje sastanke nemaju na aerodromu, nego po gradskim kafićima. Međutim, Diamond je odbacio i druge poslovne subjekte koji su željeli raditi na aerodromu, konkretno, Pan aero servise, koji su ondje provodili obuku za upravljanje motornim zrakoplovima – rekla je Martinčević.

Na sve to je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš odgovorio da će zatražiti podatke.

– Ne znam je li plaćeno ili ne, zatražit ću kompletnu analizu. Mogu samo reći da nam je dugo trebalo da vratimo povjerenje tih ljudi da se vrate na aerodrom i da počnu ulagati, a ulaganja su u pripremi – rekao je varaždinski gradonačelnik i dodao kako mu je prvi glas da je netko zabranio ulazak Aeroklubu Varaždin na aerodrom.

– Takve informacije bi sigurno došle do mene. Znam da suradnja nije idealna, ali ona postoji, uostalom uvjet našeg zakupa je bio da se prostor stavi na raspolaganje Aeroklubu – rekao je Habuš.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje