Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Što je Martinje bez Martinskog vinskog gulaša kojeg je pripremalo čak 40 ekipa!

Objavljeno:

- dana

SLAVI SE MARTINJE

U sklopu obilježavanja Dana općine Sveti Martin na Muri i proslave blagdana svetog Martina ispred zgrade Općine danas se okupilo 40 ekipa koje su odmjerile vještine u pripremi Martinskog vinskog gulaša.

Neodoljive arome širile su se središtem Svetog Martina, a nitko nije htio otkriti tajnu posebnog sastojka koji će im donijeti naklonost strogog, ali poštenog žirija.

Priprema Matinskog vinskog gulaša privukla je mještane općine, ali i brojne druge posjetitelje iz cijele Međimurske, ali i Varaždinske županije koji su uživali uz dobru glazbu, a sa zanimanjem su zavirili i na štandove svetomartinskih OPG-ova.   

Veselo je bilo i u dvorani MESAP-a u Nedelišću, gdje je također danas održana proslava Martinja.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Ivana Agnezovića.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Članice “Pušleka“ organiziraju kušanje i predavanje o delicijama lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kulturno-umjetničko društvo „Lepoglavski pušlek” u petak, 1. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca organizira zanimljivu večer na kojoj će predstaviti bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja uz potporu Turističke zajednice i Grada Lepoglave.

Članice Pušleka u čitaonici će pokazati kako se radi Mlinčani kolač, koji nosi jamstveni žig izvornosti, a Pušleki su za njega dobili i zlatnu medalju na Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama.

Posjetitelji će moći vidjeti i sliku koju je lepoglavski slikar Mirko Bajsić naslikao inspiriran mlinčanim kolačem te ju poklonio „Pušlekima”.

Osim mlinčanog kolača, članice Pušleka će ponuditi i tjesteninu sa sirom za koju su na nedavno održanom Internacionalnom kongresu tjesteničarstva u varaždinskom hotelu Turist dobile srebrnu medalju, a posjetitelji će se moći podsjetiti i na okuse drugih tradicionalnih slastica lepoglavskog kraja koje će  pripremiti marljive članice lepoglavskog KUD-a.

Ova zanimljiva gastronomska večer na kojoj će Pušleki posjetiteljima ponuditi starinska jela i slastice počet će u 18 sati a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pogledajte modelarske radove učenika IV. OŠ Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za učenike IV. OŠ Varaždin održane su od 19. do 21. veljače 2024. godine radionice Zimske škole za djecu.

Tako su održane dvije radionice – modelarstvo uporabnih predmeta i zrakoplovno modelarstvo. Za  radionice se  prijavilo 17 učenika trećih i petih razreda.

Sva djeca su uspješno završila svoje radove koje su ponijeli doma. Voditelj radionica bio je učitelj Danijel Labaš, nedavno umirovljeni učitelj IV. OŠ Varaždin, vrstan stručnjak i pedagog, kažu u IV. OŠ Varaždin. Učitelj Labaš pohvalio je sudionike za izuzetan trud i zalaganje te za vrlo ozbiljan pristup radu, a što je rezultiralo i odličnim radovima. Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin organizator je ovih radionica te će svi sudionici dobiti i njihovo priznanje za sudjelovanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje