Povežite se s nama

Život i društvo

Maškarama u Medinoj škrinji za pomoć slijepoj studentici Anji Maltarski

Objavljeno:

- dana

Humanitarni maskenbal

Humanitarni maskenbal kojim će se prikupljati novac za stipendiranje slijepih studenata održat će se 25. veljače u Medinoj škrinji u Varaždinu.Jubilarno, deseto izdanje humanitarnog maskenbala u organizaciji New Century Lions Cluba „Varaždin Millennium“ odigrat će se pod temom  Nema ograničenja.

Svojih se prihoda od događanja odrekao i HDS ZAMP.  Društvo skladatelja će novac od autorske naknade za javnu izvedbu glazbenih djela i iznosa troškova naplate prepustiti Anji Maltarski.

Ovogodišnju je temu inicirala Zaklada za školovanje slijepih „Marko Brkić“ i Županijska Udruga slijepih.

Zaklada osigurava individualnu potporu jer postoji mogućnost praćenja studenta i njegovog aktivnog uključivanja u zajedničke projekte. Tako će NCLC Varaždin Millennium poduprijeti daljnji stipendistici Zaklade, studentici treće godine preddiplomskog studija sociologije i pedagogije Anji Maltarski . Iznos njezine godišnje stipendije je 6000 kuna. – Ovaj novac joj jako puno znači s obzirom na sve dodatne poteškoće s kojima se susreće kao studentica – kažu iz Milleniuma.

Na maskenbalu – koji počinje u 20 sati – vesele maškare će zabavljati Kriglbojsi, a program će voditi Ivica Gašparac – Gašo. Najbolje maske će dobiti vrijedne nagrade.

Svojih se prihoda od događanja odrekao i HDS ZAMP.  Društvo će novac od autorske naknade za javnu izvedbu glazbenih djela i iznosa troškova naplate prepustiti Anji Maltarski.

Ulaznice za maskenbal  su 70 kuna, a novac se može uplatiti i na IBAN NCLC VARAŽDIN MILLENNIUM, HR1723400091510837876 s naznakom „za humanitarni maskenbal“.

Svi koji to žele dobrodošli su na zabavni maskenbal u Medinu škrinju.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prema trenutnoj prognozi ništa od ozbiljnijeg snijega na varaždinskom području narednih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju snijeg i za nizinske krajeve Hrvatske.

Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području past će tek pokoja pahulja i to pomiješana s kišom.

Kiša počinje padati već u srijedu, 30. studenoga, a nastavit će padati i u četvrtak ujutro. Baš tijekom četvrtka malo snijega moglo bi padati uz navedenu kišu.

Sve do nedjelje, 4. prosinca, bit će oblačno te bi svaki dan trebalo padati nešto kiše.

Najviša dnevna temperatura ide do 5 °C, a noću neće pasti ispod 0 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Srednjoškolci i studenti natjecali se na talent showu na njemačkom jeziku u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarska škola Varaždin i Udruga Ekult organizirali su osmi talent show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“ u petak, 25. studenoga, u Koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu.

Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, čak njih 62-oje u 25 nastupa, svi odlični glazbenici i ljubitelji njemačkog jezika.

– Nakon dvije godine online „Maxa“, ponovno smo organizirali talent show uživo, što nam je svima donijelo toliku radost i sreću da ćemo ovaj „Max“ pamtiti kao iznimno uspješan, pun dobre glazbe i još boljih emocija! – istaknule su ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen i voditeljica Maxteama Melanija Klarić, prof. njemačkog jezika.

– Što nastup na ovom talent showu znači učenicima i njihovim mentorima? Na „Maxu“ se pjeva, pleše, svira i recitira na njemačkom jeziku te mladi mogu pokazati koliko poznaju njemački jezik, kulturu i tradiciju. No, ne samo to. Natjecatelji i njihovi mentori ulažu ogroman trud kako bi pjesma koja u izvornom obliku često nije na njemačkom jeziku, zvučala dobro i „njemački“, a to nije jednostavna vježba – rekli su organizatori i dodali da tim više nastup na „Maxu“ postaje prihvaćen izazov, a uspjeh se udvostručuje kad se dvoranom prolomi pljesak.

Osim toga, mladi na „Maxu“ upoznaju nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske, stječu znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život te pune i obogaćuju svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže im u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno, ističu organizatori.

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su:

1. mjesto Srednja škola Krapina:

  Saša Vidović, Karla Kunštek

  Mentorica: Jasna Sutlović – Pogačić

2. mjesto Srednja škola Zlatar

   Ana Šimunić, Petra Šimuni

   Mentorica: Melani Brezak

3. mjesto Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

    Dorian Zovke, Maša Jakelić, Dario Morić, Lana Kursar, Daniel Jurić, Zara Perkov

    Mentorica: Danijela Badžim

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje