Povežite se s nama

Crna kronika

Matija Sučić nije teško osramotio tvrtku Univerzal

Objavljeno:

- dana

OPĆINSKI SUD

Student strojarstva iz Tuhovca Matija Sučić je nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu prošli tjedan oslobođen krivnje za djelo teškog sramoćenja, za što ga je u privatnoj tužbi teretila tvrtka Univerzal.

Podsjetimo, prije dvije godine, u ožujku, održana je javna tribina “Ekološki pristup gospodarenju otpadom”, koju je organizirala građanska inicijativa Krizni eko stožer, a vodio ju je fizikalni kemičar prof. dr. sc. Stanko Uršić. Priopćenje javnosti je poslao sada 22-godišnji Sučić, koji je bio moderator tribine.

Za Univerzal je bila sporna jedna rečenica iz tog priopćenja: “Energana Univerzala polako, ali sigurno truje sadašnje i buduće generacije s obzirom na činjenicu da se u njoj već mjesecima spaljuju frakcije smeća dobivene mehaničkom obradom na poznatom varaždinskom odlagalištu smeća”.

– Priopćenje medijima koje je Matija Sučić slao u javnost poslije sporne tribine nije ni u kojem pogledu bilo usmjereno protiv časti i ugleda tvrtke Univezal, nego postoje elementi zauzimanja za opće dobro i javni interes svih građana grada Varaždina i okolice. Iz dokaznih materijala, koje je optuženik Sučić donio na sud, da se iščitati da je imao opravdan razlog da povjeruje u ono što je izneseno – navela je sutkinja u obrazloženju presude.

Na nepravomoćnu presudu stranke mogu podnijeti žalbu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Razbojnik pištoljem prijetio djelatnicama trgovine i ljekarne, ukrao novac i pobjegao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U utorak, 27. listopada u večernjim satima u Pleškovcu, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo razbojništva tako što je uz uporabu vatrenog oružja zaprijetio djelatnici trgovine i ukrao novac, da bi potom ušao u obližnju ljekarnu gdje je uz prijetnju također ukrao novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policija raspolaže opisom počinitelja: muškarac visine oko 180 cm, mršave građe, obučen u crne hlače i crnu majicu, dok je preko glave imao crnu kapu s prorezom za oči, na rukama je imao PVC rukavice i pištolj crne boje.

– Molimo građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama uz zajamčenu anonimnost da izvijeste policiju putem broja 192, putem elektroničke pošte [email protected] ili mogu osobno pristupiti u prostorije najbliže policijske postaje – apeliraju iz PU međimurske.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač i suputnica ozlijeđeni u prometnoj nesreći između Petrijanca i Cestice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 26. listopada, oko 13.50 sati na dionici državne ceste D-2 u prometnoj je nesreći bilo ozlijeđenih.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Cestice upravljao 31-godišnjak. Dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom započeo je vozilom ispred raskrižja pretjecati kolonu vozila, kojom prilikom je u pretjecanju kolone prednjim djelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je kao prvim vozilom iz pretjecane kolone u fazi skretanja u lijevo upravljao 22-godišnjak.

Uslijed udara osobno vozilo je odbačeno van kolnika na travnatu površinu. Ozljede je zadobio 22-godišnji vozač i 20-godišnja suputnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje