Povežite se s nama

Život i društvo

Maturant Ivan iz Kameničkog Podgorja, državni prvak iz informatike, dobio laptop!

Objavljeno:

- dana

STIGLA NAGRADA OD ČELNIKA LEPOGLAVE

Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja, učenik četvrtog razreda Srednje škole Ivanec, čiji je mentor bio Davor Fodrek, prvak je Hrvatske u informatici.

 

Titulu državnog prvaka, u kategoriji “Osnove informatike – gimnazije”, Ivan je osvojio na nedavno održanom Državnom natjecanju održanom u Primoštenu.

S laptopom na FER!

U povodu njegovog uspjeha u Gradu Lepoglavi organiziran je prijem na kojem su gradski čelnici Ivanu pripremili i jedno iznenađenje: gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač darovali su mu laptop!

– Ovo je za mene još jedan poticaj. Uz medalje i diplome za nagradu sam dobio i laptop koji će mi biti od velike koristi – zahvalio se Ivan na primljenom daru te otkrio da nakon mature planira upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Na prijemu su osim Ivana i njegovog mentora bili ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, učitelj informatike u OŠ Ivana Rangera u Kamenici Ivan Štefek i ravnateljica kameničke Osnovne škole Mirjana Posavec.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Lepoglava

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati