Povežite se s nama

Zabava & Stil

Maturantika 2023.: Uz tradicionalni mimohod i kadrilu, maturanti ove godine imaju i svoju himnu

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 18. svibnja, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Dalibor Božić najavili su program Maturantike 2023.

Više od 1700 učenika završava svoje srednjoškolsko obrazovanje, a ovogodišnja manifestacija posvećena upravo njima odvijat će se od 24. do 26. svibnja.

Program

Kako je najavila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, program će tradicionalno početi mimohodom, a ove godine Maturantika ima i jednu posebnost.

– Prvi dan će tradicionalno biti mimohod, a taj dan će se birati i najbolje odore. Sljedeći dan je predviđen kao sportski dan, dok će za kraj manifestacije maturanti tradicionalno točno u podne na Kapucinskom trgu zaplesati kadrilu i poslati poruku mira. Posebnost je i da će ove godine naši maturanti imati svoju himnu, maturantski marš koji je skladao bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu i maturant Prve gimnazije Varaždin Luka Kolenko – otkrila je Zagorec.

Zamjenica župana istaknula je i da je ovo jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj jer ima preventivni program te pritom zahvalila PU varaždinskoj na inicijativi.

– Ponosni smo na naše maturante koji mogu kroz Maturantiku biti primjer drugima jer će se na jedan veseli, dostojanstveni način i u sigurnim uvjetima oprostiti od svojih srednjoškolskih klupa i krenuti u novo poglavlje života – zaključila je.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pozvao je sve maturante da se dobro zabave, ali da pritom paze na vlastitu sigurnost i sigurnost drugih.

– Grad Varaždin je ponosan suorganizator zajedno s Varaždinskom županijom i PU varaždinskom. Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba – iako mladi misle da je to samo izlizana poslovica, zaista je tako. Želim im poručiti: uživajte u svojim danima, zabavite se, slobodno i popijete, ali ne previše. Grad Varaždin je siguran grad i molim vas da se pridržavamo regula, reda i mira – poručio je gradonačelnik i dodao da je Grad Varaždin dao na raspolaganje svoje javne prostore.

– U Parku mladih će biti glavna događanja, a u slučaju kiše, na raspolaganje je stavljena Dvorana Graberje gdje će se događanja moći preseliti. Uvježbava se kadrila, vjerujem da će ta tri dana proći u najboljem redu i miru. Želim svim maturantima da svoje zadnje školske dane pamte po nekom lijepom događaju – rekao je Bosilj.

Preventivne aktivnosti

Zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić govorio je o policijskim aktivnostima i preventivnom programu.

– Već šestu godinu zaredom imamo trodnevni preventivni program koji je uveden prije svega radi sigurnosti maturanata. Organizirali smo građanske ophodnje u sastavu profesora, roditelja i policijskog službenika zaduženog za prevenciju, koje će biti na prostoru održavanja Maturantike u Parku mladih i koji će provoditi preventivne mjere, a policijski službenici patrolirat će i u drugim dijelovima grada. Prije toga su naši policijski službenici bili u školama te već niz godina tijekom cijele školske godine provodimo niz preventivnih programa, pa je tako i ova generacija maturanata upoznata s pravilima odgovornog ponašanja i vjerujem da će sve proći u najboljem redu, kao i proteklih godina, i da će se dobro zabaviti – rekao je Božić, poželjevši maturantima puno uspjeha na maturi i da upišu željene fakultete, a onima koji ne idu na fakultet, da pronađu svoje prvo zaposlenje.

Zabava & Stil

FOTO Ema Hranj je Miss Beauty Varaždina i Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Prelogu je u srijedu, 7. lipnja održan spektakularni izbor za Miss Beauty grada Varaždina i Varaždinske županije pod vodstvom organizatorice i poduzetnice Lene Radanović.

Ova prestižna manifestacija okupila je deset djevojaka koje su se natjecale za titulu najljepše, a izborom stručnog žirija, šest odabranih finalistica imati će jedinstvenu priliku da se dalje natječu za prestižnu titulu Miss Hrvatske, koja će se dodijeliti u listopadu ove godine u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Šest izvanrednih mladih djevojaka koje su se uspjele izdvojiti i osvojiti svoje mjesto među finalisticama, nakon pažljivog odabira stručnog žirija, te prošle dalje su; Miss catwalk – Dragana Sambolec, Miss fotogeničnosti – Tajana Punčec, Miss elegancije – Ines Salimović, Druga pratilja – Elizabeta Kasun, Prva pratilja – Patricija Dimitrovski te pobjednica – Ema Hranj.

Događaj je bio obilježen vrhunskom modnom produkcijom, s predivnim haljinama modne kuće Aneri Design iz Goričana te Brokat i Bojabee Design iz Varaždina. Osim prekrasnih haljina, djevojke su nosile unikatan nakit Dallay Marra iz Čakovca, koji je dodatno istaknuo njihovu ljepotu.

U natjecateljskom dijelu programa, posjetitelji su uživali uz izvrsne izvedbe talentiranih umjetnika, plesni studio Stars by Lena, plesni studio Valcer,  Scorpio Dance Team iz Zagreba a u glazbenom dijelu nastupili su mlada i talentirana pjevačica Gabriela Hrženjak, te Patrik Zamuda na klaviru i Krunoslav Lajtman na saksofonu.

Izbor za Miss Beauty nije prošao nezapaženo među VIP gostima koji su prisustvovali ovom glamuroznom događaju. Među uglednim gostima su se našli Vjekoslava Pah, Natalija Martinčević, David Greguras, Blaž Puklavec, Željko Bedeković i mnogi drugi.

Cijelim događajem vodila nas je simpatična i šarmantna Karmen Špiranec,
a službeni fotograf bio je Denis Rodeš.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Popularni Let 3 će 21. lipnja održati koncert u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prelog će se u srijedu, 21. lipnja, naći na ŠČfrekvenciji. Trenutno najtraženiji bend u Hrvatskoj i regiji nakon nastupa na završnom natjecanju za najbolju pjesmu Europe u Liverpoolu stiže u Prelog, u stari, dobri Park Mladosti.

– Caffe bar Forum iz Preloga poziva na koncert ovogodišnjih hrvatskih eurovizijskih predstavnika, grupe Let 3. Koncert će se održati u Parku Mladosti u Prelogu, u srijedu, 21. lipnja, od 21 sat – pozivaju organizatori.

Kao predgrupa će nastupiti skupina Wanted 5.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji u Caffe baru Forum u Prelogu ili u Gradskoj kavani u Čakovcu ili na Entrio.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje