Povežite se s nama

Međimurje

Mažoretkinje i twirling klub Donji Kraljevec: medalje s Europskog prvenstva nagrada su za rad i odricanje

Objavljeno:

- dana

Članice mažoretkinja i twirling kluba iz Donjeg Kraljevca na impresivni su način odradile nastup na Europskom prvenstvu koje je održano u Poreču. S osvojene dvije srebrne medalje doprinijeli su ukupnom sjajnom nastupu cijele hrvatske reprezentacije. Medalje su osvojene u disciplinama exhibition corps junior i show twirl accessorize senior.

– Iznimno smo zadovoljni s izvedbom koreografija i osvojenim medaljama, posebno zato jer se zbog situacije s koronavirusom nije moglo trenirati u sportskim dvoranama pa smo uvježbavanje održavali online i na vanjskom sportskim terenima Osnovne škole Donji Kraljevec. No, našu su djevojke i u takvim uvjetima sjajno odradile cijeli program te potpuno zasluženo kući donijele dvije europske medalje, koje su najveća nagrada za dosadašnji rad i odricanje – istaknula je predsjednica Udruge Ines Goričanec.

Udruga mažoretkinja i Twirling klub Donji Kraljevec djeluje od 2003. godine. Trenutno okuplja 40-ak djevojčica i djevojaka, ali ta se brojka svako malo povećava.

– Kontinuiramo primamo nove članice i članove. Zanimanje postoji što ne treba čuditi s obzirom da s djecom rade školovani treneri. Jedini uvjet je da su zainteresirani novi članovi, djevojčice i dječaci, stariji od četiri godine – dodaje predsjednica Goričanec na čiji se broj mobitela 098 / 170 3882 mogu dobiti sve dodatne informacije.

A da se u klubu uistinu radi profesionalno i sustavnu najbolje svjedoče rezultati. Dva srebrna odličja iz Poreča nisu jedine medalje koje su stigle na adresu ovog uspješnog kluba iz Donjeg Kraljevca. Da se na Europskom prvenstvu mogu očekivati velike stvari dalo se naslutiti već na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu koje je održano u Kaštelama. Tamo su vježbačice iz Donjeg Kraljevca osvojile 1. mjesto u disciplini exhibition corps junior čime su osigurale odlazak na susret najboljih natjecateljica Staroga kontinenta.

– Na istom smo okupljanju osvajanjem 2. mjesta u disciplini duo s rekvizitima također potvrdili odlazak u Poreč. Od ostalih rezultata svakako treba izdvojiti 3. mjesto u tradicionalnom mažoret plesu u kategoriji mlađih juniorki. U twirlingu smo se okitili s čak tri zlatna odličja i to u kategorijama freestylle junior A razina, artistic solo junior razina B i solo wbtf junior razina B. Uistinu smo ponosni – dodaje Goričanec.

Na starim lovorikama se ne živi pa u klubu nastavljaju marljivo raditi i spremati se za nove izazove.

– Nadamo se samo da će se situacija s pandemijom koronavirusa napokon riješiti i da nam neće zabraniti treniranje u dvorani. To je minimum uvjeta potrebnih da spremni dočekamo nova natjecanja. Moramo istaknuti da su za rezultate najviše zaslužne djevojke kao i njihovi treneri Tihomir Bendelja i Bernard Barač. Također, malo toga bi bilo moguće realizirati da nemamo tijekom cijele godine podršku roditelja i sponzora, tvrtka Tehnix, Instalacije Bočkaj i Gramex, kao i Općine Donji Kraljevec – zaključuje predsjednica Ines Goričanec.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje