Povežite se s nama

Međimurje

Mažoretkinje i twirling klub Donji Kraljevec: medalje s Europskog prvenstva nagrada su za rad i odricanje

Objavljeno:

- dana

Članice mažoretkinja i twirling kluba iz Donjeg Kraljevca na impresivni su način odradile nastup na Europskom prvenstvu koje je održano u Poreču. S osvojene dvije srebrne medalje doprinijeli su ukupnom sjajnom nastupu cijele hrvatske reprezentacije. Medalje su osvojene u disciplinama exhibition corps junior i show twirl accessorize senior.

– Iznimno smo zadovoljni s izvedbom koreografija i osvojenim medaljama, posebno zato jer se zbog situacije s koronavirusom nije moglo trenirati u sportskim dvoranama pa smo uvježbavanje održavali online i na vanjskom sportskim terenima Osnovne škole Donji Kraljevec. No, našu su djevojke i u takvim uvjetima sjajno odradile cijeli program te potpuno zasluženo kući donijele dvije europske medalje, koje su najveća nagrada za dosadašnji rad i odricanje – istaknula je predsjednica Udruge Ines Goričanec.

Udruga mažoretkinja i Twirling klub Donji Kraljevec djeluje od 2003. godine. Trenutno okuplja 40-ak djevojčica i djevojaka, ali ta se brojka svako malo povećava.

– Kontinuiramo primamo nove članice i članove. Zanimanje postoji što ne treba čuditi s obzirom da s djecom rade školovani treneri. Jedini uvjet je da su zainteresirani novi članovi, djevojčice i dječaci, stariji od četiri godine – dodaje predsjednica Goričanec na čiji se broj mobitela 098 / 170 3882 mogu dobiti sve dodatne informacije.

A da se u klubu uistinu radi profesionalno i sustavnu najbolje svjedoče rezultati. Dva srebrna odličja iz Poreča nisu jedine medalje koje su stigle na adresu ovog uspješnog kluba iz Donjeg Kraljevca. Da se na Europskom prvenstvu mogu očekivati velike stvari dalo se naslutiti već na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu koje je održano u Kaštelama. Tamo su vježbačice iz Donjeg Kraljevca osvojile 1. mjesto u disciplini exhibition corps junior čime su osigurale odlazak na susret najboljih natjecateljica Staroga kontinenta.

– Na istom smo okupljanju osvajanjem 2. mjesta u disciplini duo s rekvizitima također potvrdili odlazak u Poreč. Od ostalih rezultata svakako treba izdvojiti 3. mjesto u tradicionalnom mažoret plesu u kategoriji mlađih juniorki. U twirlingu smo se okitili s čak tri zlatna odličja i to u kategorijama freestylle junior A razina, artistic solo junior razina B i solo wbtf junior razina B. Uistinu smo ponosni – dodaje Goričanec.

Na starim lovorikama se ne živi pa u klubu nastavljaju marljivo raditi i spremati se za nove izazove.

– Nadamo se samo da će se situacija s pandemijom koronavirusa napokon riješiti i da nam neće zabraniti treniranje u dvorani. To je minimum uvjeta potrebnih da spremni dočekamo nova natjecanja. Moramo istaknuti da su za rezultate najviše zaslužne djevojke kao i njihovi treneri Tihomir Bendelja i Bernard Barač. Također, malo toga bi bilo moguće realizirati da nemamo tijekom cijele godine podršku roditelja i sponzora, tvrtka Tehnix, Instalacije Bočkaj i Gramex, kao i Općine Donji Kraljevec – zaključuje predsjednica Ines Goričanec.

Međimurje

Prelog: Gradska kavana Lovac nositelj standarda Okusi hrvatske tradicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vrijedno priznanje primila je u utorak, 18. lipnja, Gradska kavana Lovac iz Preloga.

Naime, Gradska kavana Lovac primila je certifikat te postala dio priče Okusi hrvatske tradicije. Okusi Hrvatske tradicije je zajednički projekt koji se realizira u partnerskom odnosu županijskih te lokalnih turističkih zajednica i tvrtke DMK Vall 042 s ciljem obogaćivanja turističke ponude i razvoja novih turističkih proizvoda.

Okusi i mirisi lokalnih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih poljoprivrednih proizvoda danas su nezaobilazna sastavnica koja određuje vrijednost i kvalitetu turističke ponude određenog prostora. I upravo razvoj turističke ponude utemeljene na tim pretpostavkama sadržaj je ovog projekta. Pri tome se ponuda u sferi enogastronomskog turizma sagledava kao širi pojam koji ujedinjuje poljoprivredu, gastronomiju, enologiju i kulturu i čini je izuzetno važnom sastavnicom održivog razvoja sredine.

Osnovni cilj je unapređenje ponude tradicijskih lokalnih jela, pića i proizvoda u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata te na toj osnovi sadržajniji razvoj eno-gastronomskog turizma te označavanje (labeling) i izgradnja jake tržišne prepoznatljivosti ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi i njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela, pića i domaćih tradicijskih proizvoda.

Predajom ovog certifikata, Gradska kavana Lovac postala je nosioc standarda Okusi a certifikat je predao direktor tvrtke DMK Vall 042 Borislav Šimenc, Suzani Dominić i Martinu Dominiću, predstavnicima i vlasnicima Gradske kavane Lovac. Gradska kavana Lovac smještena je u središtu suvremenog Preloga, kao središte društvenog života i vrhunac ugostiteljske ponude grada.

U prizemlju zgrade rustikalno je uređena Gradska Kavana – restoran te ljetna terasa, dok se na katu nalazi velika konferencijska i banket dvorana, te prenoćište s četiri visokokomforne sobe. Gradska Kavana »Lovac« u svom širem okruženju pola je stoljeća poznata i kao mjesto na kojem se u svako doba godine za svaku priliku može odabrati kako jelovnik obojen lokalnim koloritom okusa, tako i jelovnik internacionalnog tipa, uz posebnu ponudu kulinarskih specijaliteta iz Međimurja susjedne Mađarske kuhinje. Predaji ovog vrijednog priznanja prisustvovali su i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, savjetnica za turizam gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, Sandra Herman te Željko Sokač, predstavnik Grada Preloga. Veliko je ovo priznanje za Gradsku kavanu Lovac te dokaz kvalitete njihovog rada i ponude.

Prilikom same dodjele ovog priznanja, gostima je prezentiran dio zaista sjajne gastronomske ponude Gradske kavane Lovac.

Nastavite čitati

Međimurje

Počela adaptacija i opremanje Macanovog doma u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Počeo je projekt adaptacije i opremanja “Macanovog doma”.

Naime, Grad Čakovec izradio je projektnu dokumentaciju te istu prijavio za sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i ostvario pravo na sufinanciranje u iznosu od 48.454,56 eura. Podsjećamo kako je riječ o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Bez većih ulaganja

Zgrada “Macanovog doma” spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Novim projektom najavljena je rekonstrukcija zgrade, uz kvalitetno i suvremeno opremanje sportske dvorane

Pomoćne prostorije nisu funkcionalne i već su dotrajale, kao i dvorana, tako da će se postaviti novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirati i opremiti svlačionice i sanitarni čvorovi te dobaviti i postaviti nova sportska oprema.

U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom već je postavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustave rasvjete, provest će se i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

– Sve su to dobre vijesti i za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji u najvećoj mjeri koriste prostore, a među njima je čak 240 djece predškolske dobi. “Macanov dom” koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova “Macanovog doma” je značajan korak u tom smjeru – istaknula je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje