Povežite se s nama

Međimurje

„Zasadi stablo, ne budi panj!“: pozivaju se mještani na kolektivu sadnju u Orehovici

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Tijekom studenoga traje nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj!“. Općina Orehovica je prva općina u Međimurskoj županiji koja je pristupila Programu „Stablu prijatelj!“ slijedeći strateške ciljeve koji definiraju dugoročnu zelenu tradiciju kojom će se osigurati kvalitetniji, zeleniji, čišći i ugodniji okoliš za mještane Općine Orehovica.

U sadnji mogu sudjelovati mještani samostalno te kao volonteri tijekom kolektivne sadnje na području Općine Orehovica, a mogu se uključiti radom, donacijom ili sponzorstvom, posudbom alata ili drugim sposobnostima i vještinama koje mogu biti od pomoći tijekom akcije sadnje.

– Stablo koje posadimo danas donijeti će hlad, dodatan prinos hrane, čist zrak, smanjenje UV zračenja, sigurnost i okruženje za kvalitetniji i zdraviji rast našoj djeci. Sadnjom stabala darujemo našoj planeti vrijeme za oporavak, a mladima održivu budućnost – poručuju iz Općine.

Svi mještani zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Orehovica ili na broj telefona 040 / 635 275. Kolektivna sadnja stabala održat će se u subotu, 27. studenoga. Okupljanje je u 10 sati na prostoru NK Croatije u Orehovici.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje