Povežite se s nama

Međimurje

Međimurci na glasanje za župana bez COVID potvrde, ali s maskom

Objavljeno:

- dana

Izdane su tehnička uputa Državnog izbornog povjerenstva pripremljena u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a odnose se na izbore za župana Međimurske županije koji se održavaju u nedjelju, 28. studenoga.

Najzanimljiviji je dio o COVID potvrdama.

Sve osobe koje na biračkom mjestu obavljaju određene radnje (članovi biračkih odbora,
promatrači, predstavnici medija i ostale osobe prisutne na biračkom mjestu) moraju imati
važeću COVID potvrdu nadležnog tijela da su dovršile primarno cijepljenje protiv
COVID-19 ili da su preboljele COVID-19 ili koje imaju negativan rezultat provedenog
brzog antigenskog testa ili RT PCR testa.

Predsjednik, odnosno potpredsjednik biračkog odbora vodi brigu o tome da sve osobe koje
na biračkom mjestu obavljaju određene radnje imaju COVID potvrdu kako je naprijed
navedeno te je ovlašten osobe koje nemaju takvu COVID potvrdu udaljiti s biračkog
mjesta.

Birači ne moraju imati važeću COVID potvrdu nadležnog tijela da su dovršili primarno cijepljenje protiv COVID-10 ili da su preboljeli COVID-19 ili imati negativan rezultat provedenog brzog antigenskog testa ili RT PCR testa, no dužni su se pridržavati svih epidemioloških mjera propisanih Tehničkom uputom.

Obvezno je nošenje maske za lice ili medicinske maske za sve osobe u zatvorenim prostorima – članove biračkih odbora, birače, promatrače, predstavnike medija i ostale osobe prisutne na biračkom mjestu.

Masku je nužno nositi na način da cijelo vrijeme pokriva nos i usta.

Maske su obavezne i na otvorenom prostoru (primjerice, ako se čeka na otvorenom prostoru prije ulaska u objekt gdje je smješteno biračko mjesto i sl.), kada osobe ne mogu
održavati međusobni razmak veći od 2 metra.

U objektu u kojem se nalazi biračko mjesto, birači su dužni kretati se najkraćim mogućim putem prije glasanja, od ulaza u objekt do prostorije u kojoj se glasa te, nakon glasanja, od prostorije do izlaza iz objekta, te se suzdržavati od nepotrebnog zadržavanja u objektu.

Ako birač pristupi na biračko mjesto bez maske, predsjednik, odnosno potpredsjednik
biračkog odbora ovlašten je biraču dati masku. Birač nakratko skida masku jedino
kada član biračkog odbora zadužen za provjeravanje identiteta birača, utvrđuje njegov
identitet, kojom prilikom se nalazi na udaljenosti od 2 metra od navedenog člana
biračkog odbora, kao i od drugih osoba.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje