Povežite se s nama

Međimurje

Studenti u Čakovcu ugostili najboljeg lijevog beka Roberta Jarnija

Objavljeno:

- dana

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u srijedu je održana druga po redu tribina pod nazivom „Međimurske sportske legende“ koju u sklopu proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine organiziraju studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta.

Studenti i profesori MEV-a ovog su puta u velikoj dvorani Centra za održivi razvoj ugostili najboljeg lijevog beka u povijesti hrvatskog nogometa, Roberta Jarnija.

Nova tribina na kojoj je Jarni prisutne pobliže upoznao sa svojom bogatom nogometnom karijerom, zainteresirala je velik broj studenata i profesora.

Jarni je inače rodom iz Čakovca i svoju je karijeru započeo u klubu MTČ, današnjem NK Čakovec. Zahvaljujući njegovoj brzini, agilnosti i vještinama ubrzo ga je primijetio i Hajduk u kojem je nastavio svoju nogometnu karijeru. Bio je i član reprezentacije s kojom je osvojio Državnu nagradu za sport „Franjo Bučar”, a ostvario je i zavidnu međunarodnu karijeru s čak 308 nastupa. Svi ga pamtimo kao brončanog Vatrenog iz Francuske 1998.

– Morate imati složnu ekipu, da smo svi za jednoga, i morate imati malo sreće. A sreća će te poljubiti ako ćeš biti iskren, otvoren i ako imaš samopouzdanja – rekao je Jarni o tom sportskom uspjehu uputivši tako i poruku studentima.

Osim sudjelovanja u aktivnostima Međimurja Europske regije sporta, cilj ovih tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja, komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću.

Marija Kanišić, izvanredna studentica 3. godine Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, istaknula je da su zadovoljni onim što su napravili.

– Podijeljeni u timove svatko od nas imao je svoje zadatke, obavijestiti medije, objaviti na društvenim mrežama, pronaći sponzore, organizirati dolazak publike. Bilo je dosta toga, ali sve smo uspjeli organizirati. Ovakvo iskustvo puno nam znači, zadovoljni smo koliko i kako smo napravili – rekla je Kanišić.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje