Povežite se s nama

Međimurje

Međimurje disalo za Tour

Objavljeno:

- dana

Biciklistička utrka

Biciklistička utrka Tour of Croatia ove godine nije prošla kroz Međimursku županiju, a odluku o odustajanju donio je glavni organizator, nositelji projekta za Međimurje, Terme LifeClass Sveti Martin.

Međimurska županija i Turistička zajednica Međimurske županije je kao i dvije prijašnje godine osigurala za održavanje ove utrke svjetskog ranga u svom proračunu 75 tisuća kuna.

– Nama je u Županiji posebno žao što i ove godine nećemo ovom utrkom nastaviti našu priču koja nas je stavila na svjetsku kartu biciklizma, kako smo upravo mi zajedno s turističkim zajednicama i djelatnicima u turizmu, za razliku od drugih županija u okruženju, među prvima prihvatili sudjelovanje i prepoznali važnost ove utrke. Ujedno smo svjesni kako je i dvije godine provođenje ovog projekta u Hrvatskoj i Međimurju već dalo rezultata koji nam daju za pravo vjerovati kako će se pozitivne turističke brojke nastaviti i dalje, a nadamo se i uskoro vratiti ovakve događaje na sam sjever zemlje.

Sredstva planirana u proračunu za utrku Tour of Croatia za ovu godinu bit će preusmjerena u daljnju jaču promociju Međimurja kao atraktivne i poželjne cikloturističke destinacije, između ostalog i u BIMEP – “Biciklima međimurskim putovima”, manifestaciju koja nas očekuje u nedjelju, 23. travnja, a koja je samo prošle godine okupila oko 3.500 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja – izjavila je Sandra Herman, zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije.

– Međimurje je odavno prepoznalo značaj razvoja cikloturizma, a kroz ulaganja u proteklih nekoliko godina postalo prepoznatljiva destinacija za cikloturiste Hrvatske i šire. To dokazuje i dobivenih novih 5 milijuna kuna europskih sredstava, s kojima nastavljamo pozitivan trend pripreme kvalitetnih projekata i privlačenja financijskih sredstava iz fondova EU, koja će se uložiti na program razvoja kontinentalnog cikloturizma, za trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta – dodala je Sandra Herman, zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje