Povežite se s nama

Međimurje

Međimurka BS: Četvrt stoljeća obiteljske tvrtke koja je postala sinonim za kvalitetu

Objavljeno:

- dana

„Kupac prije svega“ moto je kojim se trgovačka kuća Međimurka BS vodi od samih početaka svojeg poslovanja.

Upravo stoga svi napori djelatnika usmjereni su prema segmentima koji su bitni kupcima u donošenju odluke gdje kupovati kvalitetni alat i opremu za doma, a sve kako bi tvrtka postala neupitni broj 1 na tržištu.

Prepoznatljivost

A da je Međimurka BS u tome uspjela najbolje svjedoči podatak o obilježavanju 25 godina uspješnog poslovanja. Trgovačka kuća koja samostalno posluje od 1993. godine, rad je započela s osam zaposlenika. Danas, četvrt stoljeća kasnije tvrtka broji više od 70 zaposlenika, a svoje je poslovanje iz Čakovca proširila i na susjedne gradove, Varaždin, Prelog i Ludbreg. Osim vrhunski opremljenih trgovina sa širokom paletom proizvoda, Međimurka BS ima vlastite servisne centra, a onaj izgrađen u Čakovcu najveći je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Međimurka BS nudi više od 18.000 artikala od čega je 80 posto vlastiti uvoz izravno od proizvođača

Stalnim širenjem prodajnog asortimana u kojem se nalaze najpoznatiji svjetski proizvođači, Međimurka BS se izborila za svoju poziciju na sve zahtjevnijem tržištu.
Počeci nisu bili nimalo laki, ali odricanjem i ogromnom voljom Međimurka BS je u kratkom vremenu postala prepoznatljiva na tržištu.

 

– Do ovakvih poslovnih rezultata došli smo sinergijom iskustva i mladosti. Obiteljsku tradiciju nadopunili smo inovacijama i novim poslovnim idejama što nam je omogućilo da na tržištu uspješno poslujemo punih 25 godina. Oduvijek smo znali pažljivo ocjenjivati tržišne prilike, a i danas moji sinovi Slaven i Nikola istražuju mogućnosti za razvoj kako bismo kupcima ponudili najbolji mogući tretman i proizvodni asortiman – istaknuo je Stanislav Brzuhalski, osnivač trgovačke kuće Međimurke BS.

No, i najbolje strateško planiranje ne bi donijelo željene poslovne rezultate da u cijelu priču nisu uključena dva najvažnija detalja – predanost zaposlenika i zadovoljstvo kupaca.

Lideri u regiji

– Bez angažmana zaposlenika ne bi bilo moguće realizirati niti jednu ideju. Našu poslovnu priču upotpunjuju vjerni kupci koji su nas svih ovih godina podržavali prepoznavši kvalitetu naših proizvoda i usluge. Stoga im od srca zahvaljujem i vjerujem da ćemo na isti način nastaviti i u budućnosti. Veliko hvala ide i mojoj obitelji, supruzi Mariji te sinovima Slavenu i Nikoli koji su mi bili najveća podrška – zaključio je Stanislav Brzuhalski.

Međimurka BS danas u svom asortimanu nudi više od 18.000 artikala od čega je 80 posto vlastiti uvoz izravno od proizvođača. Tvrtka neprestano radi na obogaćivanju svog distributerskog portfelja dodatnim vodećim svjetskim proizvođačima iz djelatnosti čime se želi zadržati primat u Hrvatskoj te se nametnuti kao vodeći distributer alata i opreme u regiji.

Međimurje

Čakovec: i ove godine besplatni autobusi prema grobljima u Mihovljanu i Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Kao i ranijih godina Grad Čakovec je povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih uveo posebne besplatne linije prema čakovečkom groblju. Autobus će voziti od subote, 30. listopada do utorka, 2. studenoga. U nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenoga, autobus će na Gradsko groblje u Mihovljanu voziti pet puta dnevno.

Polazak s autobusnog kolodvora je u 9, 10, 11, 15 i 16 sati, dok je povratak u 10.20, 11.20, 12.20, 16.20 i 17.20. U subotu i utorak autobusi s kolodvora u Čakovcu polaze u 9, 11 i 16 sati, a povratak s Gradskoga groblja je u 10.20, 12.20 i 17.20.

Novost ove godine su linije za groblje u Nedelišću. U nedjelju autobus iz Čakovca polazi u 13.20, a povratak iz Nedelišća je u 14.40. U ponedjeljak prema Nedelišću voze dvije linije u 8.20 i 13.20, dok je povratak u 9.40 i 14.40. U utorak, 2. studenoga, autobus prema Nedelišću kreće u 13.20, a povratak je u 14.40.

Linije koje sa čakovečkog groblja u nedjelju, ponedjeljak i utorak polaze u 16.20 i na čakovečki autobusni kolodvor dolaze u 16.40, nastavljaju prema Nedelišću kamo stižu u 17 sati. Također, u ponedjeljak, 1. studenoga, autobus koji s čakovečkog groblja polazi u 11.20, vozi prema Nedelišću kamo stiže u 12 sati. Sve vožnje za građane su besplatne.

Nastavite čitati

Međimurje

Odluka na Gradskom vijeću Grada Čakovca: ugostiteljima subvencije za korištenje terasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U društvenom domu u Novome Selu Rok održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su raspravljali i glasali o 11 točaka Dnevnoga reda, među kojima je bila i odluka o izmjenama i dopunama gradskoga Proračuna za 2021. godinu. U odnosu na prvobitni plan, ukupni je Proračun s 301,86 milijuna kuna smanjen za oko 15,77 milijuna na 286,09 milijuna kuna. Pritom je prihodovna strana smanjena za otprilike 5,5 milijuna kuna.

– Proračun je bio nerealno planiran s prihodima za koje se od početka znalo da neće biti ostvareni. Nakon preuzimanja dužnosti i snimanja stanja, utvrđen je ukupni minus od gotovo 95 milijuna kuna. Kako su ukupni godišnji prihodi gradskog Proračuna po osnovi poreza oko 85 milijuna kuna, mogli bismo godinu dana vraćati dugove i ništa ne raditi, što je nemoguće. Grad će ispoštovati sve valjane ugovorne obveze, no kraj proračunske godine najvjerojatnije ćemo završiti u minusu – naglasila je gradonačelnica Ljerka Cividini u uvodnom obrazlaganju, a rebalans je nakon kraće rasprave i usvojen većinom glasova.

Vijećnici su usvojili i odluku o izradi urbanističkog plana uređenja lokacije „Globetka – istok“. Riječ je o dijelu grada između Županijske bolnice i sjeverne zaobilaznice, istočno od Svetojelenske ceste, koja je najvećim dijelom neizgrađena, a na kojoj postoji interes za gradnju građevina socijalne i zdravstvene namjene. Planom uređenja omogućuje se komunalno opremanje te izrada projektne dokumentacije. Zemljište je u privatnom vlasništvu, a investitor planira graditi objekt namijenjen palijativnoj skrbi.

Vijećnici će dali i zeleno svjetlo za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za građenja građevina sportsko-rekreacijske namjene unutar sportskog kompleksa u zapadnom dijelu grada.

– Postoji potreba za dodatnom sportskom infrastrukturom na području Grada, a putem ovog poziva pokušat će se pronaći potencijalni investitori koji su na osnovi prava građenja spremni ulagati u sportske sadržaje – rečeno je na sjednici.

Prihvaćen je program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.  Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30 posto iznosa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje