Povežite se s nama

Međimurje

Međimurske tvrtke donirale opremu HGSS-u

Objavljeno:

- dana

HGSS-ovoj Stanici Čakovec uručena je vrijedna oprema koju su donirale međimurske tvrtke.

Opremu su predali Vladimir Topolnjak, direktor Međimurskih voda d.d. Čakovec, i Robert Hajdarović, direktor A/D electronic d.o.o. Čakovec. Međimurske vode donirale su suho odijelo za spašavanje na vodi u vrijednosti od 4.000 kuna, a A/D electronic baterijske svjetiljke, dalekozor i drugu vrhunsku opremu koja može pomoći u intervencijama. Vladimir Topolnjak naglasio je kako je siguran da su donacije usmjerene u prave ruke te da će od nje koristi imati ne samo Međimurska županija već i sva hrvatska područja na kojima članovi Stanice sudjeluju u akcijama. Neven Putar, pročelnik HGSS Stanice Čakovec, zahvalio je međimurskim tvrtkama što su prepoznale značaj volonterskog rada za cijelu zajednicu

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!