Povežite se s nama

Međimurje

Međimurske vode Županijskoj bolnici Čakovec donirale sredstva za još jedan respirator

Objavljeno:

- dana

U ovim teškim vremenima, zahvaljujući nesebičnoj donaciji Međimurskih voda d.o.o., Županijska bolnica Čakovec nabavila je još jedan prijeko potreban Respirator model Savina 300 Select sa svom dodatnom opremom potrebnom za zbrinjavanje COVID-19 pacijenata.

Nabavljeni uređaj je vrijednosti 168.750 kuna te je taj iznos donirala tvrtka Međimurske vode d.o.o.

Prilikom primopredaje direktor Vladimir Topolnjak, dipl. ing., napomenuo je kako je tvrtka Međimurske vode d.o.o. odmah reagirala na apel bolnice i uz suglasnost nadzornog odbora tvrtke osigurala potrebna novčana sredstva za nabavku respiratora.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., zahvalio se ovim putem direktoru tvrtke Međimurske vode d.o.o., ali i svim drugim tvrtkama, općinama, gradovima i ljudima dobre volje koji su nesebično donirali bolnici.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije i sve veći broj oboljelih kojima je potreban neki oblik potpore disanju, svaka donacija vrijedi puno više.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje