Povežite se s nama

Život i društvo

Ministar Božinović rekao da se zasad ne razmišlja o popuštanju mjera

Objavljeno:

- dana

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović danas je, 5. siječnja, na konferenciji za novinare rekao da se ne razmišlja o popuštanju mjera uvedenih s ciljem suzbijanaja koronavirusa.

Ipak, propusnice se neće uvoditi, piše jutarnji.hr.

– U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje, posebno se to odnosi na lagani pad broja hospitalizacija, međutim, analizirajući situaciju, vidimo naznake nečega što se naziva trećim valom epidemije. Velik broj zemalja ulazi u novi lockdown. Mi ćemo pažljivo pratiti trendove u RH i izvan nje i predlagati optimalne poteze kako bismo izbjegli i umanjili sličan razvoj epidemije u Hrvatskoj. Tu je i pojava novog soja virusa. Nije isključeno da će biti otkriven i u Hrvatskoj. Moramo popratiti i moguće efekte potresa i blagdana. Za to je još uvijek prerano. Trebat će nam barem par tjedana, a vezano za potres i duže. U tom kontekstu mi nismo još donijeli odluke ali promišljanja o popuštanju trenutno u Stožeru nema – rekao je Božinović.

Život i društvo

Volonteri GDCK-a Varaždin i studenti sestrinstva pomažu maturantima da sigurno slave svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin

Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin u suradnji sa studentima sestrinstva Sveučilišta Sjever pomaže varaždinskim maturantima da sigurno slave svoje maturantske dane.

Maturantika je počela 23. i završava 25. svibnja 2022. te tih dana volonteri paze na vesele maturante.

– Tijekom sva tri dana naše ekipe volontera studija sestrinstva i zaposlenika GDCK-a Varaždin su spremne su pružiti prvu pomoć. Bilo je već svakakvih intervencija od ogrebotina, uganutih gležnjeva, dehidracije i slično, a na sve smo spremno odgovorili – rekli su iz GDCK-a Varaždin te dodali: – Maturantima želimo dobar i siguran provod te da znaju da ako nas trebaju – neka samo potraže šator Crvenoga križa!

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Oko 600 varaždinskih maturanata na Kapucinskom trgu plesalo je kadrilu  

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Nakon što je ovogodišnja generacija maturanata sudjelovala na mimohodu centrom Varaždina na kojem je predstavila svoje kreativne i šarene odore te nakon što su dan proveli u znaku sporta, uslijedio je ples kojim su se oprostili od svojih srednjoškolskih dana.

Varaždinski su maturanti kadrilu pomno uvježbavali proteklih dana, a sve kako bi je izveli danas, 25. svibnja, točno u podne na Kapucinskom trgu u Varaždinu, pred okupljenim prolaznicima te roditeljima i nastavnicima.

Ovaj francuski dvorski ples plesalo je 600-ak maturanata, koji su prije početka plesa otpjevali „Gaudeamus igitur“. Kako je izgledao ples, pogledajte u fotogaleriji.