FOTOIvan Agnezović

Ministar turizma Gari Cappelli i župan Međimurske županije Matija Posavec svečano su otvorili Međimursku palaču turizma, novo sjedište Turističke zajednice Međimurske županije koja je ujedno i info-centar za posjetitelje, a uskoro i moderno odmorište za cikloturiste.

Prostor nekadašnje stražarnice u bivšoj čakovečkoj vojarni preuređen je u okviru prekograničnog programa „INTERREG V A Mađarska-Hrvatska“ kroz projekt Attractour s namjerom da postane središnje mjesto susreta tradicionalnog i modernog, kulture i turizma te stanovnika grada i turista.

–  U 2018. godini kroz Međimursku županiju u tranzitu je prošlo više od četiri milijuna turista na putu prema Jadranu i ostvareno je 16 posto više noćenja nego prošle godine što nije slučajnost već rezultat gotovo 20-ogodišnjeg zajedničkog rada Turističke zajednice, Međimurske županije, gradova, općina i institucija te jasne vizije i strategije – rekao je Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije.

– Turizam se ne događa slučajno ni stihijski. Cilj nam je razvijati turizam temeljen na prirodnim resursima, očuvanju povijesne baštine te elementima održivog razvoja, tradiciji, kulturi, ali prije svega na čovjeku jer upravo su ljudi ključ uspjeha, projektima kojima se unapređuje infrastruktura, a u koje ćemo do 2020. godine uložiti oko 75 milijuna kuna), programe koji integriraju različite turističke proizvode, naglašavajući pritom prepoznatljivost Međimurja kao jedne od najpoželjnijih kontinentalnih destinacija – nadovezao se župan Posavec.

Zadovoljan viđenim bio je i ministar Gari Cappelli koji je posebne pohvale uputio čelništvu Turističke zajednice i Međimurske županije za jasnu viziju i strateško promišljanje u razvoju i bavljenju turizmom.

– Međimurska je uz Istarsku županija s najkvalitetnijim programima i razvidno je da ekspanzija turizma u Međimurju tek slijedi. Novi zakon o turističkim zajednicama će županijama poput Međimurske donijeti još više sredstva, poglavito za projekte i programe udruživanja s drugim županijama za što je u proračunu za 2019. godinu namijenjeno dva posto od ukupnih sredstava u čemu Međimurska županija također prednjači – istaknuo je ministar Cappelli.

Komentari

Komentara