Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi iz Varaždinske biskupije animirat će prvu katehezu na Svjetskom danu mladih u Krakovu!

Objavljeno:

- dana

31. SUSRET U POLJSKOJ

Svečano otvaranje ovogodišnjeg, 31. po redu Svjetskog dana mladih u Krakovu SDM održat će se u utorak, 26. srpnja 2016. na prostoru Błonia Krakowskie. Misu će s početkom u 17.30 sati predvoditi domaćin SDM, krakovski nadbiskup kardinal Stanisław Dziwisz.

Tema prvoga dana SDM-a bit će „Ivan Pavao II. – osnivač Svjetskog dana mladih”. Za vrijeme Mise bit će istaknuta ikona Majke Božje Salus Populi Romani i Križ SDM-a.

Kateheze za sudionike SDM-a održat će se od 27. do 29. srpnja u jutarnjim satima. Za mlade iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kateheze će se održati u crkvi Świętej Rodziny, adresa Aleksandry 1.

Prvu katehezu s temom “Ovo je vrijeme milosrdno!” 27. srpnja održat će biskup Mijo Gorski, koji će predvoditi i Misu. Katehezu i Misu animirat će skupina Varaždinske biskupije pod vodstvom s. Damjane Barbarić. U četvrtak, 28. srpnja katehezu s temom “Neka dotaknu milosrdnog Krista” održat će biskup Marko Semren, a animirat će skupina mladih iz BiH. Misu će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Posljednju katehezu s temom “Gospodine, učini me instrumentom svojega milosrđa!” u petak, 29. srpnja održat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji će predvoditi i Misu, a katehezu i Misu animiraju mladu iz Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon uvoda, i svjedočanstava, mladi će imati priliku za ispovijed. Početak same kateheze predviđen je za 10.15 sati. Nakon kateheze bit će prilika za dijalog (nad) biskupa i mladih, a potom će 12 sati biti Misa.

Izvor:
Foto: MLADI BISKUPIJA VARAŽDINSKA

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje