Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi iz Varaždinske biskupije animirat će prvu katehezu na Svjetskom danu mladih u Krakovu!

Objavljeno:

- dana

31. SUSRET U POLJSKOJ

Svečano otvaranje ovogodišnjeg, 31. po redu Svjetskog dana mladih u Krakovu SDM održat će se u utorak, 26. srpnja 2016. na prostoru Błonia Krakowskie. Misu će s početkom u 17.30 sati predvoditi domaćin SDM, krakovski nadbiskup kardinal Stanisław Dziwisz.

Tema prvoga dana SDM-a bit će „Ivan Pavao II. – osnivač Svjetskog dana mladih”. Za vrijeme Mise bit će istaknuta ikona Majke Božje Salus Populi Romani i Križ SDM-a.

Kateheze za sudionike SDM-a održat će se od 27. do 29. srpnja u jutarnjim satima. Za mlade iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kateheze će se održati u crkvi Świętej Rodziny, adresa Aleksandry 1.

Prvu katehezu s temom “Ovo je vrijeme milosrdno!” 27. srpnja održat će biskup Mijo Gorski, koji će predvoditi i Misu. Katehezu i Misu animirat će skupina Varaždinske biskupije pod vodstvom s. Damjane Barbarić. U četvrtak, 28. srpnja katehezu s temom “Neka dotaknu milosrdnog Krista” održat će biskup Marko Semren, a animirat će skupina mladih iz BiH. Misu će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Posljednju katehezu s temom “Gospodine, učini me instrumentom svojega milosrđa!” u petak, 29. srpnja održat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji će predvoditi i Misu, a katehezu i Misu animiraju mladu iz Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon uvoda, i svjedočanstava, mladi će imati priliku za ispovijed. Početak same kateheze predviđen je za 10.15 sati. Nakon kateheze bit će prilika za dijalog (nad) biskupa i mladih, a potom će 12 sati biti Misa.

Izvor:
Foto: MLADI BISKUPIJA VARAŽDINSKA

Život i društvo

Mons. Radoš imenovan predsjednikom Odbora za migrante

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 61. plenarnom zasjedanju Sabora Hrvatske biskupske konferencije održanom u Zagrebu 18. i 19. siječnja 2021. osnovan je poseban Odbor za migrante za čijeg je predsjednika izabran varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Na istom su plenarnom zasjedanju hrvatski biskupi za novog pročelnika Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji izabrali svećenika Varaždinske biskupije dr. sc. Marija Kopjara, predstojnika Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu Varaždinske biskupije te kanonika kantora Stolnog kaptola Blažene Djevice Marije na Nebo uznesene.

Dr. sc. Mario Kopjar rodom je iz mjesta Ključ pokraj Novog Marofa, Župa svetih Fabijana i Sebastijana Oštrice. Za svećenika Varaždinske biskupije zaređen je 21. lipnja 2003. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Meteoalarm je žut za sjeverozapad Hrvatske, mogući olujni udari vjetra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Meteoalarm je žut za sjeverozapad Hrvatske za danas, 21. siječnja, te za sutra, petak.

Žuta boja znači da bi vrijeme moglo biti potencijalno opasno.

– Mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra, uglavnom u Međimurju, Podravini i Hrvatskom zagorju. Najjači udar vjetra bit će jači od 65 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – objavio je Meteoalarm za sjeverozapad naše zemlje.

Ovaj je alarm još jači za obalu Hrvatske te je narančaste boje, što znači jako, mjestimice olujno jugo i južni vjetar. Najjači udari vjetra 65 do 110 km/h.

Nastavite čitati