Povežite se s nama

Sport

Mladi varaždinski bejzbolaši prvaci Hrvatske u kategoriji U12

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

BK Vidnija prošlog vikenda bio je organizator i domaćin završnice Prvenstva Hrvatske za mladež, U12.

 

Tako su nakon šest mjeseci do kraja svoje natjecateljske baseball sezone 2015 došli i najmlađi igrači ekipe mladeži, U12 polaznici varaždinske “Vindi Iso Sport Škole Baseballa”, koji su totalno domiriali tokom regularnog dijela sezone osvojivši svih pet kvalifikacijskih turnira bez ijedne izgubljene utakmice sa petnaest pobjeda zaredom.

Finalni turnir okupio je šest prvoplasiranih ekipa iz prvog dijela natjecateljske sezone, pa su tako uz prvu ekipu mladeži Baseball kluba “VINDIJA” nastupili još BK “Nada SSM” iz Splita, BK “Olimpija” iz Karlovca i BK “Zagreb”, BK “Medvednica” i BK “Novi Zagreb iz Zagreba, dok ekipe koje nisu došle do završnice su druga i treća varaždinska ekipa “Vindi Iso Sport” i “Vindići”, BK “Princ” i BK “Vrane” iz Zagreba.

Prva ekipa mladeži BK “VINDIJA” koja je bila na prvom mjestu cijele sezone i neporažena od proljeća, opravdala je ulogu favorita pomevši konkurenciju i na ovom posljednjem turniru ove sezone nakon još četiri odigrane utakmice i to sve, uključujući i finale sa više od deset razlike pokazavši totalnu dominaciju varaždinske “Vindi Iso Sport Škole Baseballa” nad ostatkom Hrvatske.

Od prve utakmice mali varaždinski baseballaši pokazali su nadmoć u svim elementima baseball igre, ali i u rasponu igračkog kadra i širini klupe. Tokom prvog dana finalnog turnria u prvoj su utakmici bez problema svladali zagrebačku Medvednicu sa 12:1, nakon toga i ekipu Novog Zagreba sa 16:3 i karlovačku Olimpiju sa 13:1 te se plasirali u finale slijedećeg dana protiv splitske ekipe Nade SSM. 

Finalna utakmica je izgledala kao i cijela sezona, gdje su najmlađi varaždinski baseballaši dominirali od početka do kraja nadvladaši splićane sa visokih 11:0 i tako ponovno i to treću godinu zaredom osvojili naslov Prvaka Hrvatske.

Uz naslov iz redova varaždinskog kluba dolazi Najbolji igrač sezone – Sven Vojnović, a koji je ujedno osvojio i naslov Najboljeg udarača, dok je Petar Juričić osvojio nagradu za Najboljeg bacača sezone 2015.

Za ekipu BK “VINDIJA” nastupili su: Nikša Čirić, Dino Habunek, Petar Horvat, Benjamin Jakopec, Petar Juričić, Jan Kolarić, Viktor Lalić, Denis Lamprecht, Ian Mirović, Lovro Pavličević, Erik Sabol, Sven Sabol, Roko Šestak, Borna Šopar, Sven Vojnović, Dan Vučetić i Niko Vučetić.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. VINDIJA

2. Nada SSM 

3. Zagreb

4. Novi Zagreb

5. Olimpija  

6. Medvednica

7. Princ

8. Vindi Iso Sport  

9. Vrane

10 Vindići

 

 

Nakon ovog vikenda nastavlja se sezona mlađih ktegorija i ponovno u Varaždinu koji se tako stavlja na prvo mjesto rada s mlađim kategorijama igrača u Hrvatskoj i regiji, pa tako  prema završnici natjecateljske sezone sa drugog mjesta na tablici kreću i igrači kadetskog uzrasta, U15 koji će slijedeći vikend, 19.-20.09.2015. nastupiti na finalnom turniru, ponovno na domaćem terenu u Varaždinu. Na ovom turniru uz Varaždince, nastupaju splitska Nada SSM i zagrebačke ekipe medvednice i Zagreba, a prva utakmica za baseballaše Vindije je na rasporedu u 9 sati protiv Zagreba.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje