Povežite se s nama

Zabava & Stil

Mnogi parovi i nakon 50. godine uživaju u seksu

Objavljeno:

- dana

ISTRAŽIVANJA

Iako mnogi misle da nakon 50. ljudi uglavnom gube interes za seks, novija istraživanja pokazuju malo drukčiju sliku.

Ispitanici jedne američke ankete kažu da imaju zadovoljavajući seks, iako je možda rjeđi u odnosu na doba prije 50. rođendana. Američki televizijski program Today proveo je ispitivanje među Amerikancima starijima od 50 godina.

Trećina ispitanih izjavila je da imaju seksualne odnose nekoliko puta tjedno ili mjesečno, a to nije velika razlika u odnosu na četrdesetogodišnjake, među kojima njih 43 posto seks ima jednom tjedno. Gotovo svi stariji ispitanici rekli su da su zadovoljni svojim seksualnim životom, s tim što gotovo četvrtina njih nema nikakvih odnosa, a isti takav odgovor dalo je 17 posto četrdesetogodišnjaka.

Bez obzira na učestalost seksa, više od polovice njih izjavilo je da priželjkuju češće odnose, ali njihov partner to ne želi ili ne može. Od onih koji održavaju redovne odnose, 45 posto njih tvrdi da su zadovoljni seksom, dok svaki peti ispitanik tvrdi da jednostavno više nema seksualne želje. Ono što je zanimljivo, i što se nikad ne mijenja bez obzira na godine, jest činjenica da i muškarci i žene krive partnere za manjak seksa (žene malo češće krive muškarce). Muškarci tvrde da seksa nema zbog zdravlja i smanjenog libida, dok žene kao krivca navode muškarca koji ne želi ili ne može imati odnose. 

Drugo istraživanje, koje je proveo jedan portal za upoznavanje novih partnera, otkriva da čak 97 posto osoba srednje životne dobi redoviti seks smatra vrlo bitnim dijelom veze. Samci u pedesetim godinama života, prema istraživanju, ne traže veze u kojima će se seks prakticirati povremeno, već njih čak 65 posto u seksu želi uživati dva do tri puta na tjedan.

No, nisu samci jedini koji redovito prakticiraju seks, jer pojedini seksolozi tvrde da vjenčani parovi ipak najčešće prakticiraju seks, a žene su te koje u njemu s godinama sve više uživaju. Za one u srednjoj životnoj dobi i željom za češćim uživanjem u seksu, zdravstveni problemi, poput srčanih bolesti i visokoga krvnog tlaka, ne bi trebali biti prepreka, tvrde znanstvenici. 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

U Varaždinu otvoren prvi kolačomat u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu na križanju Boškovićeve i Ulice Ferdinanda Konšćaka otvoren je prvi kolačomat u Hrvatskoj.

Kolačomat nudi inovativnu tradicionalnu slasticu kremšnitu koja se nalazi u čaši, pa tako da je odmah možete konzumirati. Vrijedno napomenuti da svaki proizvod može konzumirati odmah jer se ambalaža sastoji i od žličice.

Isti aparat se svaki dan puni svježim kolačima, a cijeli projekt pokrenula je Kavana Arbia Dorka.

Možete svoju slasticu kupiti u novčanicama 20 i 10 kuna te kovanicama 5, 2, 1 i 0,5 HRK, a uskoro se planira i plaćanje beskontaktnom karticom .

Možete birati 10 vrsta kolača i to ove vrste :

1.KREMŠNITA 2KOMADA 400G 20,00HRK

2.DOMAĆI MIX KOLAČA 250G  20,00HRK

3.KOLAČ MAĐARICA 300G 20,00HRK

4.TORTA CHEESECAKE ŠNITA  125g 14,00HRK  

5.TORTA KINDER ŠNITA 110g 14,00HRK

6.TORTA ČOKOLADNA ŠNITA 140g 14,00HRK

7.RAPSODIJA OD NARANČE 160g 14,00HRK

8.KREMŠNITA TO-GO (U ČAŠI ) 200G 15,00HRK

9.DESERT BUENO TO GO (U ČAŠI ) 110g 15,00HRK

10.DESERT TIRAMISU TO-GO (U ČAŠI )  90G  15,00HRK  

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U petak u Kinu Gaj dokumentarni film o ljubavi dviju časnih sestara, zlostavljanih i razočaranih Crkvom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film „Nun of Your Business“ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić krenuo je u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske.

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film „Nun of Your Business“ osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac, piše portal voxfeminae.net.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale.

Razočarane Crkvom te seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom timelapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.03.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.03.), Centru za kulturu Čakovec (19.03.) Kino Forum Zagreb(19.03.), Kino Valli Pula (26.03.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici.

Nastavite čitati