Povežite se s nama

Zabava & Stil

Mnogi parovi i nakon 50. godine uživaju u seksu

Objavljeno:

- dana

ISTRAŽIVANJA

Iako mnogi misle da nakon 50. ljudi uglavnom gube interes za seks, novija istraživanja pokazuju malo drukčiju sliku.

Ispitanici jedne američke ankete kažu da imaju zadovoljavajući seks, iako je možda rjeđi u odnosu na doba prije 50. rođendana. Američki televizijski program Today proveo je ispitivanje među Amerikancima starijima od 50 godina.

Trećina ispitanih izjavila je da imaju seksualne odnose nekoliko puta tjedno ili mjesečno, a to nije velika razlika u odnosu na četrdesetogodišnjake, među kojima njih 43 posto seks ima jednom tjedno. Gotovo svi stariji ispitanici rekli su da su zadovoljni svojim seksualnim životom, s tim što gotovo četvrtina njih nema nikakvih odnosa, a isti takav odgovor dalo je 17 posto četrdesetogodišnjaka.

Bez obzira na učestalost seksa, više od polovice njih izjavilo je da priželjkuju češće odnose, ali njihov partner to ne želi ili ne može. Od onih koji održavaju redovne odnose, 45 posto njih tvrdi da su zadovoljni seksom, dok svaki peti ispitanik tvrdi da jednostavno više nema seksualne želje. Ono što je zanimljivo, i što se nikad ne mijenja bez obzira na godine, jest činjenica da i muškarci i žene krive partnere za manjak seksa (žene malo češće krive muškarce). Muškarci tvrde da seksa nema zbog zdravlja i smanjenog libida, dok žene kao krivca navode muškarca koji ne želi ili ne može imati odnose. 

Drugo istraživanje, koje je proveo jedan portal za upoznavanje novih partnera, otkriva da čak 97 posto osoba srednje životne dobi redoviti seks smatra vrlo bitnim dijelom veze. Samci u pedesetim godinama života, prema istraživanju, ne traže veze u kojima će se seks prakticirati povremeno, već njih čak 65 posto u seksu želi uživati dva do tri puta na tjedan.

No, nisu samci jedini koji redovito prakticiraju seks, jer pojedini seksolozi tvrde da vjenčani parovi ipak najčešće prakticiraju seks, a žene su te koje u njemu s godinama sve više uživaju. Za one u srednjoj životnoj dobi i željom za češćim uživanjem u seksu, zdravstveni problemi, poput srčanih bolesti i visokoga krvnog tlaka, ne bi trebali biti prepreka, tvrde znanstvenici. 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Legendarni “Lordovi“, kraljevi plesnjaka na terasi Vame, spremaju se za zlatni jubilej

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, u subotu su se okupili kako bi zajedno obilježili 45. godina osnutka grupe „Lord“.

Domaćin i idejni začetnik druženja koje je potrajalo od 15 do 21 sat, bio je Božidar Dado Šturm.

– Bilo je lijepo ponovo sresti prijatelje koji su svirali u grupi. Sponzori okupljanja i druženja bili su sami članovi grupe. Između ostalog, dogovoreni su susreti i druženja svake godine jer moramo i vježbati. Naime, 2027. godine namjeravamo ponovno javno nastupiti povodom 50. godišnjice osnutka „Lordova“ – kažu nam vječiti mladići.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, na obljetničkom koncertu nastupit će članovi benda iz različitih generacija.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U nedjelju, 2. listopada, na Franjevačkom trgu koncert će održati Antonio Tkalec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora moderne duhovne glazbe i nagrađivani samostalni umjetnik Antonio Tkalec održat će veliki autorski koncert moderne duhovne glazbe u nedjelju, 2. listopada, 2022. na Franjevačkom trgu u Varaždinu (kod kipa Grgura Ninskog) s početkom u 20 sati.

Kao i uvijek, Antonija će pratiti glazbenici predvođeni poznatim glazbenim producentom Ivanom Mikulićem, a glazbeni gost biti će vlč. Tihomir Kosec.

Ovaj koncert Antonio već niz godina tradicionalno održava kao poklon Varaždincima i mještanima okolice Varaždina za dan Anđela čuvara, kako bi se svi zajedno duhovno obogatili porukama njegovih snažnih pjesama koje su prepune životnih iskustava s Gospodinom. Ovo će biti jedna posebna duhovno-glazbena večer koja će zasigurno dotaknuti mnoga srca i duše, rekli su organizatori.

U slučaju kiše koncert će se održati u Franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

– Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli. Ponesite samo dobru volju i nešto toplo za obući – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje