Povežite se s nama

Zabava & Stil

Savršeno vjenčanje u Fontani Crnković

Objavljeno:

- dana

DANI VJENČANJA

Već tradicionalno na Danima vjenčanja, različite načine uređenja stolova i sala, ali i brojne svadbene delicije predstavio je i restoran Fontana Crnković 

Vječanice, svečane haljine, vjenčani buketi i frizure, šminka, prsteni, torte i kolači, glazba, ozvučenja, drugim riječima, sve što je potrebno za savršeno vjenčanje mladenci su mogli pogledati na već tradicionalnim Danima vjenčanja, koji su proteklog vikenda održani u restoranu Fontana Crnković u Varaždinu.

Prate trendove

– Svake godine imamo sve više izlagača, a sajam je iz godine u godinu sve bogatiji – zadovoljna je Ružica Crnković iz restorana Fontana Crnković, koji je predstavio različite načine i nove trendove u uređenju stolova i sala, ali i brojne vrste svadbenih delicija i pravih domaćih torti i kolača.

Restoran Fontana Crnković raspolaže s čak tri atraktivno uređene dvorane, koje mogu primiti od 80 do 450 gostiju.
­– Kod nas mladenci sami biraju način aranžiranja sale, a kako bismo im olakšali izbor, i ove godine smo godine predstavili čak 20 različitih načina aranžiranja stolova za svadbene svečanosti. Moram naglasiti da je čipka i dalje u trendu, pa je neizostavni dio naših dekoracija – istaknula je Ružica Crnković.

Ako do 30. studenoga 2017. rezervirate svadbenu svečanost u restoranu Fontana Crnković, očekuju vas atraktivni popusti!

U ponudi restorana je više od 80 vrhunski pripremljenih jela za svadbe, a mladenci sami kreiraju svoj svadbeni meni. Također postoji mogućnost cateringa s raznim toplo-hladnim delicijama. U vlastitoj slastičarnici Fontane Crnkević pripremaju više od 80 vrsta različitih kolača izrađenih po domaćoj recepturi. Tu je i “slatki stol”, koji donosi pregršt slatkih delicija: muffine, moussove u čaši, šarene francuske makrone i lollilpop kolače. Sva jela pripremaju vrsni majstori u strogo kontroliranim uvjetima, prema HACCP sustavu kontrole sigurnosti hrane, i to od svježih namirnica.

– Naši kreativni majstori kuhari pripremili su specijalno za Dane vjenčanja 20-ak novih jela za svadbe, a slastičari su pripremili čak 17 novih vrsta kolača i sedam novih vrsta torti, od kojih bih svakako htjela spomenuti tortu crno-bijela fantaziju. Ono s čime se ponosimo i u čemu smo drugačiji od drugih su pravi domaći kolači bez dodataka aditiva i konzervansa koje pripremamo u vlastitoj slastičarnici i isporučujemo u druge ugostiteljske objekte uz potrebnu dokumentaciju – istaknula je Ružica Crnković.

Restoran Fontana Crnković budućim mladencima nudi i dodatni popust odluče li do 30. studenoga rezervirati svadbenu svečanost u restoranu Fontana Crnković. Za drugu godinu ima još nešto slobodnih termina, no primaju se već rezervacije za svadbe u 2019. godini.

– Imaju li mladenci neki poseban datum u toj godini, svakako dođite i rezervirajte svoj termin – zaključila je na kraju Ružica Crnković.
Za svečani “štimung” na Danima vjenčanja pobrinule su se manekenke koje su šetale u svečanim toaletama i vjenčanicama te plijenile pozornost budućih mladenaca.  
U restoranu Fontana Crnković u tijeku su rezervacije za završne svečanosti. 
 

Kučanska ulica 19 
Varaždin
Telefon: 
091/1351-081 
(Josipa Crnković); 
091/211-5115 
(Ružica Crnković) 
[email protected] 
www.fontana-crnkovic.hr 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Zabava & Stil

Albanija – nedovoljno istražena zemlja za jeftin odmor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Albanija ima oko 300 sunčanih dana godišnje, a albanska rivijera nudi brojne pješčane plaže, jeftinu i ukusnu hranu, povoljan smještaj i razne atrakcije te je odlična destinacija za (jeftini) godišnji odmor!

Albanija je pravi primjer mješavine različitih kultura. Bila je pod osmanskom, ali i talijanskom, ruskom i komunističkom vlašću, da bi kasnije postala nezavisna. Danas na površini od 28.748 km² živi oko 2,8 milijuna stanovnika, od kojih je oko 70 % muslimana, 20 % pravoslavaca i 10 % katolika. Službeni jezik je albanski, a valuta albanski lek (1 kuna = 16 leka).

Od 1945. do 1990. Albanija je bila komunistička zemlja s jednim od najrepresivnijih režima, a posljedice vladavine Envera Hoxhe (pod kojim je bila u izolaciji) osjećaju se i danas. Iz tog razdoblja Albanija ima oko 750.000 bunkera, za zaštitu i obranu od neprijateljske invazije (do koje nije ni došlo). Neki bunkeri danas su pretvoreni u muzeje, kulturne ustanove ili čak ugostiteljske objekte i hotele.

Albanija je dom najjeftinijega i (navodno) najbržeg interneta u Europi te najveći proizvođač hidroelektrične energije. Zanimljivo je i da je Albanija dom najvećih europskih rezervi nafte, a benzinske postaje zaista se mogu naći na svakom koraku. U prometu se često trubi, a rijetko poštuju pravila, te vladaju veliki kaos i zakon jačeg.

Omiljena Albanka je sv. Majka Terezija (rođena u Skopju, u današnjoj Sjevernoj Makedoniji) i jedina je Albanka dobitnica Nobelove nagrade.

Jeste li znali da pjevačice Bebe Rexa, Dua Lipa, Era Istrefi i Rita Ora imaju albanske korijene?

Shëngjin

Shëngjin je rastuća turistička destinacija, poznata po svojim plažama i odmaralištima. Bez prevelikih očekivanja posjetili smo Shëngjin jer nam je nakon duge vožnje trebao odmor. Noćenje za dvije osobe u velikom apartmanu tik uz plažu stajalo je 25 eura. Shëngjin nudi oko 3 kilometra pješčanih plaža te mnogo restorana, barova i trgovina uz more. Lijepo i jeftino, a i ljudi su bili prijateljski i srdačni.

Durrës (Drač)

Drač je drugi po veličini i jedan od najstarijih gradova u Albaniji. Nalazi se na ulazu u Jadransko more, što mu je davalo velik značaj u povijesti. Kad je Albanija 1912. postala neovisna, Drač je postao glavni grad i tu titulu imao je do 1920. godine.

Grad Drač danas ima oko 320.000 stanovnika, turistički je centar i najveća luka u Albaniji (90 % albanskoga morskog tereta stiže u Drač). Ispod staroga grada razvio se novi grad s avenijama i šetalištima. Zanimljivo je da je prvi red do mora uređen, ali već drugi red je često u raspadajućem stanju… Ima puno suvenirnica, restorana, barova, a i pokretnih trgovinica na plaži.

Kava za 5 kuna

Ručak uz plažu za dvije osobe platili smo 47 kuna, burek u lokalnoj buregdžinici 6 kuna, dvije ledene kave u fancy beach baru 25 kuna, a sladoled 3 kune. Kava uz more može se naći već od 5 kuna.

Tirana

Tirana je glavni i najveći grad Albanije, u kojem živi oko 500.000 stanovnika, i jedini je glavni grad u Europi (uz Reykjavík) u kojem ne postoji McDonalds.

Trg Skanderbeg, najveći trg u Tirani, prostire se na 40.000 m² te njime dominira kip Jurja Kastriotića Skenderbega, albanskoga narodnog heroja, “oca nacije” koji je svoje junaštvo stekao borbom protiv Osmanlija.

Najveći trg u Albaniji privlači brojne lokalce i turiste, a okružen je nekim od najzanimljivijih građevina Tirane, kao što su Nacionalni povijesni Muzej, Nacionalna knjižnica, Nacionalna opera, Nacionalna banka, Palača kulture i različita ministarstva.

Nedaleko od trga nalazi se tiranska piramida, betonska građevina u obliku piramide izgrađena 1988. u čast bivšem diktatoru Enveru Hoxhi, a kasnije je promijenila nekoliko funkcija, pa bila vidno zapuštena, no sad se obnavlja i nije joj bilo moguće prići.

Posjetili smo Gradski park s umjetnim jezerom, pravu oazu i osvježenje od gradske gužve i vreve.

Za kraj smo se još popeli uspinjačom Dajti Ekspres na planinu Dajti, koja je ujedno i nacionalni park. Uspinjača je najduža na Balkanu, vožnja traje 20 minuta i nudi pogled na grad.

Sladoled za 3 kune

Parking u centru grada stoji 12,5 kuna za 3 sata, a izvan centra se može naći već od 2,5 kuna za 1 sat.

Žičara stoji 62 kune (dvosmjerna karta), sladoled 3 kune, a dobro se možete najesti već od 20 kuna.

Možda vam nije bilo u planu, ali razmislite i o opciji ljetovanja u Albaniji dok su cijene još niske.

Više o svojim putovanjima pišem na blogu: www.patricia-lackovic.from.hr, a brojne savjete dijelim na IG profilu https://www.instagram.com/patricia_wanderlust_pl/.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Ove subote u Caffe baru Sax osebujna Večer poezije i akustike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Caffe baru Sax u Vrazovoj ulici u subotu, 2. srpnja, održat će se zanimljiv program – Večer poezije i akustike.

U programu ove glazbene i pjesničke večeri nastupit će kantautorica Tena Rak, koja će predstaviti svoj akustični solo projekt – Šećer, zatim mlada pjesnikinja Nina Hren, koja će kazivati stihove iz svoje nagrađene pjesničke zbirke „Pjesma jednog ždrala“, Drago Ranogajec – Dragec će predstaviti svoju osebujnu punk poeziju.

U glazbenom dijelu programa nastupit će i DJ Le Figuar de Kranque, koji će gostima ovoga popularnog varaždinskog kafića predstaviti Krautrock glazbu.

Program počinje u 20 sati, a ulaz na ovu glazbeno – pjesničku priredbu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje