Povežite se s nama

Život i društvo

Modna revija stiliziranih haljina i nakita bio je pun pogodak jesenske priredbe u Svibovcu

Objavljeno:

- dana

“Jesen šepče” u Svibovcu

Revija stilizirane i svečane odjeće i nakita te  izložba ručnih radova bili su dobar razlog za posjetiti događanje „Jesen šepče“ u Svibovcu.

Na priredbi – u organizaciji udruge „Svibovečki zvon“ –gosti su pogledali reviju kreatorica Marijane i Branke Hajduk,  kojima je kod vezova pomagala Marica Zorman. Nakit su izradile Martina Bahat i Irena Bartolić.

I sama predsjednica udruge, Verica Pantaler bila je iznenađena velikim odazivom na ovo jesensko događanje. – Jako smo zadovoljne pozitivnim reakcijama.  Ovako dobar odaziv nam puno znači , to nam je i poticaj nam da i dalje budem marljive i ustrajne u svojim idejama – rekla je.

Na sve manifestacije udruge „Svibovečki zvon“ uvijek se rado odazivaju gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić i uspješna poduzetnica Bernarda Cecelja pa su i ovom prigodom bile na jesenskoj izložbi i reviji „Jesen šepče“.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje