Povežite se s nama

Međimurje

Most i obilaznica rješavaju problem, traži se i brza mjera

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće

Nastavljaju se aktivnosti oko smanjivanja kamionskog prometa kroz gradsko središte

Odmah nakon prosvjeda građana Murskog Središća koji su prelaskom preko zebre nakratko zaustavili promet pred graničnim prijelazom, a sve kako bi upozorili na veliki problem koji stvara gusti kamionski promet, gradonačelnik Dražen Srpak i pročelnik Miljenko Štefanić održali su sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, na kojem su bili i pomoćnik ministra Josip Bilaver, državni tajnik Tomislav Mihotić, predstavnici Ministarstva Dražen Antolović i Željko Majstorović te predstavnici Hrvatskih cesta Tomislav Cvetko i Davorka Mujkanović.

Na novom sastanku teme su bile izrada projektne dokumentacije i izvori financiranja

Sastanak je nastavak aktivnosti za preusmjeravanje kamionskog prometa koje poduzima gradonačelnik Srpak. Na posljednjem u nizu teme razgovora bile su izrada projektne dokumentacije i izvori financiranja za gradnju novog mosta i gradske zaobilaznice. Predstavnici Hrvatskih cesta izvijestili su da će održati javno otvaranje ponuda za nabavu izrade Studije izvodljivosti novog mosta i zaobilaznice. Pomoćnik ministra Josip Bilaver zbog samog kasnijeg financiranja projekta zatražio je od predstavnika Hrvatskih cesta da se u studiju o crnim točkama u prometu u Republici Hrvatskoj, zbog svih aspekata koje prate ovaj problem u Murskom Središću, uvrsti i ovaj prometni pravac, a što je temelj za moguće buduće financiranje tog projekta iz EU fondova.

Na sastanku je bilo i razgovora o brzoj mjeri, odnosno ograničenju prometa tom cestom za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti, a rješenja će biti poznata za nekoliko dana.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje