Povežite se s nama

Međimurje

MURID tijekom Porcijunkulova organizira dobrotvornu tombolu “Budi sretna priča jednog medvjedića”

Objavljeno:

- dana

Tijekom održavanja manifestacije Porcijunkulovo u Čakovcu, MURID organizira dobrotvornu tombolu pod nazivom “Budi sretna priča jednog medvjedića”.

Plišani medvjedići dio su gotovo svačijeg djetinjstva. S njima se igramo, spavamo, učimo, odrastamo… Ali, kako odrastamo, često ih zaboravimo. I oni stoje i čekaju. Čekaju da im poklonimo svoje vrijeme, toplinu i zagrljaj. I kada postanemo preveliki i preužurbani da ih zagrlimo, možda je vrijeme da netko drugi postane sretna priča vašeg medvjedića.

Stoga, udomite svog medvjedića! Dobrotvorna tombola održava se svaki dan tijekom ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo!

Djelatnici MURID-a pozivaju ljude da sudjeluju u akciji, i dođu u njihov šator u gradu zamijeniti tombolu za medvjedića po izboru. Svaka tombola je dobitna, a medvjediće su im donirali velikodušni pojedinci i vrtići diljem Međimurske županije, koji su ih skupljali od travnja.

Osvještavaju važnost plišanaca tijekom odrastanja, ali i recikliranje igračaka. Dobrotvorna tombola “Budi sretna priča jednog medvjedića” održava se od 28. srpnja do 2. kolovoza u Čakovcu, a postavit će se i šator.

Otvorenje akcije održat će se u subotu prijepodne, 28. srpnja, uz predstavu Igora Bakse.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje