Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: nogometno igralište u Peklenici uskoro dobiva sustav za navodnjavanje

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće ravnomjerno ulaže u razvoj svih svojih naselja. Pritom važnu ulogu imaju vijeća mjesnih odbora koja surađuju s Gradom te se na njihovu sugestiju određuju potrebe za realizacijom manjih komunalnih zahvata, a isto tako i ulaganja u kvalitetu življenja u svim segmentima.

Izuzetak nije niti naselje Peklenica u kojem se kroz više godina kapitalnim donacijama iz gradskog proračuna realiziralo uređenje prostorija Nogometnog kluba Plavi, izgrađena je nadstrešnica, revitaliziran je travnjak, izrađeno pročelje na sportskom objektu, a Grad je pomogao i u kupnji kosilice.

Protekle srijede, 11. siječnja, gradonačelnik Dražen Srpak i direktor tvrtke Agrico sistemi potpisali su ugovor o izvođenju radova na ugradnji i instalaciji sustava navodnjavanja nogometnog terena na igralištu NK Plavi Peklenica u iznosu od 15.570 eura. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić, član MO Peklenica zadužen za sport Franjo Novinić i predstavnik Nogometnog kluba Mihael Zamuda.

Ovaj zahvat je nužan da bi se zaokružio ciklus ulaganja u objekt i sportski teren Nogometnog kluba. Potreba za sustavom navodnjavanja javila se i zbog isušivanja terena s obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi odvodni kanal.

Radovi na ugradnji sustava navodnjavanja bit će završeni početkom travnja, a prema mogućnostima proračuna osigurati će se stavka i za uređivanje kvalitetnije rasvjete na nogometnom terenu.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje