Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće sigurno u slučaju nepogoda

Objavljeno:

- dana

ZAŠTITA

Jedinice lokalne samouprave dužne su na sve raspoložive načine skrbiti o sigurnosti svojih građana, a najbolji učinak postiže se kvalitetno opremljenim vatrogastvom te postojanjem i djelovanjem svih službi u lokalnoj zajednici – vatrogasaca, policije, Crvenoga križa, Hitne službe, Hrvatske gorske službe spašavanja, Civilne zaštite te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Osim samog postojanja ovih službi i njihove opremljenosti, treći čimbenik za postizanje maksimalne zaštite je njihova koordiniranost i uvježbanost. Kako bi se provjerila razina uvježbanosti službi na području Grada Murskog Središća, na sjeveru Međimurja organizirana je vježba zaštite i spašavanja u slučaju potresa. Cilj vježbe bio je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Grada Murskog Središća, kao i provjera osposobljenosti u djelovanju operativnih snaga sustava Civilne zaštite. Sve službe s maksimalnim su učinkom odradile zadatke, čime je potvrđena njihova spremnost u slučaju iznenadnih nepogoda.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje