Povežite se s nama

Međimurje

U Čakovcu kod gradskih bazena nova punionica za električne automobile

Objavljeno:

- dana

EKOLOŠKA VOŽNJA

Vlasnici električnih automobila svoja vozila odsad mogu puniti i kod Gradskih bazena “Marija Ružić” u Čakovcu.

Grad Čakovec je u suradnji s Hrvatskom elektroprivredom uredio novu punionicu s dva priključna mjesta, koja je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila.

– Ovo je još jedna potvrda vodeće pozicije Grada Čakovca u uvođenju novih tehnologija, posebice onih koje čuvaju okoliš. Punionica kod bazena nastavak je ulaganja i poticanja korištenja ekološki prihvatljivih vozila – rekao je pritom gradonačelnik Stjepan Kovač.

U protekle četiri godine Čakovec je uveo električne bicikle, postavljena je pametna klupica te su nabavljena tri hibridna kamiona za gradsko komunalno poduzeće. Stoga nije slučajno da je upravo Čakovec proglašen ambasadorom alternativnih goriva za 2016. godinu Jadransko-jonske inicijative, a istu je titulu dobio i lani.
Inače, HEP je dosad u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje