Povežite se s nama

Međimurje

Na 11. izdanju poduzetničkog sajma noviteti u ekoproizvodnji hrane i obnovljivim izvorima energije

Objavljeno:

- dana

MESAP JESEN 2017.

Tematski fokus ovogodišnjeg MESAP-a je na pčelarstvu i pratećoj industriji, a posjetiteljima će se predstaviti brojni domaći i strani proizvođači, poljoprivrednici i obrtnici, kojima je okupljanje u Nedelišću idealna prilika za promociju proizvoda i usluga.

Jesenski MESAP održava se predstojećeg vikenda, 18. i 19. studenoga. Ova tradicionalna sajamska priredba održat će se 11. put zaredom, a na njoj će se predstaviti gospodarstvenici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s bogatom ponudom roba i usluga.

Među izlagačima svoje će mjesto zauzeti poljoprivredni proizvođači i trgovci sa širokom ponudom poljoprivredne mehanizacije, opreme za farme, sjemenske robe, stočne hrane, opreme za voćare i vinogradare, sustava za navodnjavanje, presadnica…

– Na štandovima će se naći proizvođači zdrave i ekohrane, zatim predstavnici industrije obnovljivih izvora energije, kao i pčelari. Naime, tematski fokus ovogodišnje priredbe stavljen je upravo na pčelarstvo i prateću industriju – otkrivaju organizatori.

Prošle godine na jubilarnom desetom izdanju jesenskog sajma okupilo se 95 izlagača, a organizatori vjeruju da će ove godine ta brojka biti premašena.

Inače, prvi jesenski sajam je organiziran 2007. godine, tada još pod nazivom MESAP AGRO. No, ubrzo nakon toga uvedene su neke važne gospodarske teme, tako da danas posjetitelji mogu uistinu mnogo toga vidjeti i kupiti te ugovoriti poslovne suradnje. A upravo su poljoprivreda, ekologija i obnovljivi izvori energije najvažniji dijelovi ove sajamske manifestacije, čime se ide ukorak sa svjetskim trendovima.

Sajam se održava u dvorani MESAP-a u Nedelišću, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Izvor: MESAP
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje