Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na Ambienti najnoviji trendovi za maštovito uređenje doma

Objavljeno:

- dana

SAJAM

Vratila se Ambienta. Iako se Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije kontinuirano održava 43 godine na Zagrebačkom Velesajmu, zadnjih nekoliko izdanja Sajam nije bio niti sličan svojim dobrim danima.

Još je lani izgledalo da će to biti zadnja Ambienta, pa se ove godine nisu ni pojavili neki od najdugovječnijih izlagača. Izgleda da su ipak prerano odustali. Jer, ovogodišnja Ambienta kao da se vratila u svoja najbolja vremena. Na 20 tisuća kvadrata sajamskog prostora u sedam paviljona nastupila su 323 izlagača iz 25 zemalja.

Drvo

Ambienta je oduvijek bila važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem i proizvoda i opreme za unutrašnje i vanjsko uređenje, dizajnera, arhitekata, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija – mjesto cjelokupne ponude i potražnje, pa uz poslovni ima i snažan promotivni utjecaj. Sve je važnija za razvoj kulture stanovanja uopće, pa uz proizvođače namještaja okuplja i izlagače proizvoda i opreme za uređenje interijera i eksterijera. Brojne mogućnosti i prednosti drva kao potpuno prirodnoga i obnovljivog materijala predstavili su najznačajniji domaći proizvođači proizvoda primarne prerade i drvne građe, stolarskih proizvoda, podnih obloga i namještaja.

Velika izložba proizvođača i opreme za uređenje interijera i eksterijera

Tradicionalno bogat i raznovrstan program stručnih i popratnih događanja počeo je Međunarodnom konferencijom o drvnoprerađivačkoj industriji u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Udruženja drvnoprerađivačke industrije, koju je pratila i prigodna izložba u Muzeju suvremene umjetnosti. Proslavljeni su i Dan arhitekata i Dan dizajnera.

Novost ovogodišnje priredbe je Design district, kao jedna od cjelina po uzoru na svjetske sajmove – na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj su prikazana ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. Reprezentativni izložbeni program pokazalo je kolektivnime nastupom 19 kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, Hebej. Ovogodišnja je Ambienta – kako je rečeno na zatvaranju priredbe – kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrdila status najvažnijega poslovnog događanja drvne industrije u Hrvatskoj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

I Varaždinka na tronu: Etno duo Goga & Željko pobjednik 19. MEF-a s pjesmom “Najlepše senje”!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nezaboravna glazbena večer prepuna odličnih novih skladbi i novih glazbenih imena

– U teškim vremenima pandemije, već drugu godinu zaredom, uz ogromne napore čelni ljudi Međimurskog festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić” učinili su sve da ponovo zapjevamo i iznjedrimo nove pjesme, dodajući tako novu vrijednost hrvatskoj pop i zabavnoj glazbenoj kulturi – rekla je na početku 19. izdanja MEF-a voditeljica Mateja Gošćiej, kojoj se pridružio voditelj Nikola Kristić.

Zvone Bohem
Tena Vodopija

Mnogobrojni međimurski pjevači oduševili su publiku u dvorani Srednje škole Čakovec i najavili zlatne godine kreativnosti popularne glazbe, koja je 70-ih godina s pravom bila cijenjena u široj regiji.

Prepoznala je to publika u dvorani, kao i Hrvatska radiotelevizija, koja će emitirati snimku Međimurskog festivala. Oduševljeni su i gosti festivala u još jednoj odličnoj organizaciji, čime je na najbolji mogući način najavljen sljedeći, jubilarni 20. Festival. Uoči festivalske večeri izašao je i kompilacijski CD u izdanju Croatia Recordsa, koji je naprosto razgrabljen u dva dana.

Posebno iznenađenje večeri prije same odluke žirija bio je nastup 17- godišnje Dorotee Prosnik, koja je bez daha ostavila sve prisutne, izvevši spektakularno pjesmu o Vukovaru. MEF je otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, naglasivši da uz međimursku popevku Međimurje ima jedini regionalni festival popularne glazbe na sjeveru naše zemlje, što ostavlja u nasljeđe generacijama, a ovaj kraj svrstava u važno mjesto glazbene kulture Hrvatske.

Kristina Gita Kavran
Iva Matijević

NAGRAĐENI:

Najbolja debitantica – KRISTINA GITA KAVRAN za skladbu „Ne budi me iz snova“
Najbolji tekst – ŽELJKO KRZNARIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“
Najbolji etno izričaj – BRANIMIR ČULINOVIĆ za skladbu „Međimurje naše“
Najbolja interpretacija – IVA MATIJEVIĆ „To što žele tvoje ruke“
Najbolji aranžman – TONI ETEROVIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“
Najbolja glazba – TONI ETEROVIĆ za skladbu „Umirem od ljubavi“
GRAND PRIX – Etno duo GOGA & ŽELJKO za skladbu „Najlepše senje“

Predsjednica žirija bila je poznata međimurska mezzosopranistica i glazbena pedagoginja Blanka Tkalčić, dok su članovi bili učitelj klavira i baletne korepeticije Darko Belović, kao i tekstopisac i skladatelj Leonardo Baksa Čeči.

Nagrađenima i svim izvođačima te organizatorima velike čestitke, a osobito osvajačima Grand Prixa Gordani Lach i Željku Grahovcu!

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Vanna raspjevala Varaždince okupljene na Korzu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Koncertni Advent u Varaždinu je danas počeo nastupom Vanne, velike hrvatske zvijezde i jedne od najcjenjenijih i najuspješnijih pjevačica posljednjih tridesetak godina.

Svečano i romantično uređene ulice i trgove povijesne gradske jezgre danas su opet preplavile dobre emocije jer počeo je praznični program.

Kakva je bila atmosfera na Korzu pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje